top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Zonder vaste woon- of verblijfplaats. #7

Bijgewerkt op: 11 jun. 2020

Lehman Brothers

Anderhalf jaar geleden hebben we ons huis verkocht. Het plan om naar Limburg te gaan en daar een B&B met horeca en evenementenlocatie te gaan uitbaten was in ver gevorderd stadium, en de dubbele hypotheek met variabele rente die stamde uit de tijd dat we ons vorige bedrijf tevergeefs van een faillissement probeerden te redden en destijds 3 maanden voor de bankencrisis bij Lehman Brothers hadden ondergebracht (de rest is geschiedenis. Onze financiële keuzes hebben niet altijd optimaal uitgepakt) zou ons voor eeuwig onder water houden. Verkocht met restschuld. Lening voor afgesloten. Maar goed, "Limburg, here we come" dachten we toen nog...


Zwerversbestaan

Ondertussen woonden we bij vrienden in hun tuinhuisje achterin hun ruime tuin in Velsen Noord onder de rook van het idyllische Hoogoven complex. Maar dat was maar tijdelijk, dus gingen we naar Jordi's moeder in Amsterdam. Wij in haar slaapkamer, en zij op een luchtbed in de woonkamer. Ook niet echt ideaal, maar wel heel lief. Wat ook leuk was, was dat er elke dag bij thuiskomst een glas wijn en een maaltijd klaar stonden. Het zwerversbestaan is niet altijd afzien! Zeker niet wanneer je bij je moeder onder de brug slaapt!


Penthouse

Zoekende naar een nieuwe tijdelijke oplossing kwamen goede vrienden van ons met een geniaal idee; op het dak van hun fabriek -de locatie houden we lekker geheim!- stond een opbouw die niet gebruikt werd. Daarin bouwden we voor een appel en een ei een studio met douche en keukentje, en wonen we er nu al anderhalf jaar. Nog nooit zo leuk gewoond! En nu ons avontuur in Limburg plotsklaps tot stilstand is gekomen, ziet het er naar uit dat we nog wel even het dak op kunnen. We hebben altijd al een penthouse willen hebben!


Minimalistisch optimistisch

Onze spullen staan al bijna twee jaar in een opslag. We hebben een bed, een tafel en onze kleren, en we zullen je zeggen; we missen helemaal niets. Hoe minder je hebt, hoe beter je je voelt weten wij nu uit ervaring, en we raden absoluut aan om dit boekje te lezen. Wij zijn van een Hoekhuis met garage en twee Mercedessen voor de deur naar een kraakpand en een bestelbus gegaan en "It feels great!"


Moraal van het verhaal

Huis weg. Auto's weg. Op één na al onze zaken weg. Corona en de rechtszaak van gisteren geven het laatste duwtje. Over 2 weken horen we wanneer de laatste deur dicht moet/mag. We hebben links en rechts nog wat financiële zaken te regelen natuurlijk, maar mentaal zijn we "mean&lean". Geen bezit betekent geen drukte. Een enorm gevoel van vrijheid begint zich van ons meester te maken. We gaan "Sabbatical"! Fuck it! We zijn halverwege de 50, gezond en boordevol energie. Weg met al die dode paarden. We gaan het bloggen verkennen, en eens uitzoeken of we hier wat mee kunnen verdienen (iemand ideeën?!).


Nog 13 Te Gaan

Nog 13 dagen tot het vonnis van de rechter! Wordt het een mee- of tegenvaller? Wij staan er neutraal in. Que sera, sera...


Jac&Jordi

592 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page