top of page
Zoeken
  • Jac&Jordi

Baby Stapjes #37

Sabbatical Here We Come

Vandaag gaan we de eerste voorzichtige stapjes richting onze sabbatical nemen. We gaan naar een showroom in Baarn waar ze daktenten verkopen. Die willen we op het dak (dùh) van onze bus zetten, en zo ons "basecamp" maken voor tijdens onze trip. Hartstikke leuk natuurlijk, want dit is de eerste echte actie in het kader van waarom we dit alles zijn gestart, namelijk onze trip naar Santiago De Compostela. En nog veel meer plaatsen! We gaan alleen kijken. Een beetje het gevoel van kamperen opsnuiven. Ook gaan we een proeffilmpje opnemen. Onze eerste vlog! Die plaatsen we dan binnenkort. Alles op z'n tijd.


Dat Kl@te Kamperen

Over het kamperen gesproken; dat is niet bepaald onze langgekoesterde droom trouwens! Niet van Jac, maar al helemaal niet van Jordi! In vervlogen tijden toen geld iets minder een issue was dan dat het nu is, en wij met de kids lange vakanties vierden, was een camping een totale no-go zone voor ons. We zijn 2 keer op de terugweg vanuit Spanje of Italië een dagje gestopt bij Tante Cor en Ome Peter op een van godvergeten camping ergens in Frankrijk. Wat een drama vonden we dat! Dieptepunt was toen we onder de douche stonden en het douchewater van degene in het hokje naast ons over onze voeten spoelde richting lager gelegen putje aan het einde van de eindeloze rij nauwelijks enige privacy verschaffende mini-hokjes die op z'n best deden denken aan de troosteloze doucheruimtes uit Jordi's diensttijd. Toen de douche van Jordi, die met een hoofd vol met schuimende shampoo stond, er mee ophield én op dat moment een vrolijke campinggast haar vol geplaste emmer van de afgelopen nacht naast ons door de put spoelde was het hek van de dam. Dit nooit meer! En zo zie je maar weer; zeg nooit nooit. Maar we zullen wel proberen om campings zo veel mogelijk te mijden! We willen zoveel mogelijk in de natuur bivakkeren. De bus gaan we ombouwen tot Sabbati-mobiel. Dus als iemand nog iets op het gebied van kampeerspullen in de aanbieding heeft: stuur ons even een berichtje. We hebben nog niets!


Geen Weg Terug

De symbolische eerste stap die we vandaag gaan nemen -naar een tent KIJKEN. Kopen doen we nog even niet! :)- is voor ons de bevestiging dat er geen weg terug meer is. En dat willen we ook helemaal niet. Hoewel we in de ogen van sommigen ongeneeslijk positief zijn, is de achterliggende periode en de afhandeling daarvan waar we nog midden in zitten niet de allerleukste uit ons leven. Daarom hebben we het hele Sabbaticouple project in het leven geroepen. We willen iets om naar uit te kijken. Ook willen we hiermee helemaal uit onze comfort-zone stappen. Alleen dan veranderen de dingen echt. Denken we. We zullen zien. We blijven in ieder geval bloggen en straks ook vloggen, dus jullie kunnen als het ware mee op reis.


Van Alles En Nog Wat

We hebben nog negen maanden te gaan tot het moment van vertrekken wat we op maandag 22 maart 2021 hebben gezet. In die tijd moeten we nog heel veel regelen, maar waar jullie mee kunnen helpen zijn zoals hierboven vermeld het aanbieden van spullen die je onderweg nodig hebt, én tips voor leuke tussenstops. Die kunnen overigens overal in Europa zijn, want we willen na Santiago De Compostela heel veel meer plaatsen aan gaan doen. Al dan niet in één streep door. En dat is dan weer afhankelijk van of het ons gaat lukken om onderweg geld te verdienen met marketing en onze webshop waarover wel binnenkort hopen meer te kunnen vertellen. Dus laat ons weten of je slimme kampeer spullen hebt of leuke tips zoals wijnboertjes, lokale producenten van streekproducten, B&B's of wat dan ook. Die plekken kunnen we dan verwerken in onze route die we gaan samenstellen. Wanneer we langzaam aan van alles en nog wat kunnen regelen in de komende maanden, dan gaat onze trip met baystapjes vorm krijgen. We kunnen niet wachten!


Jac&Jordi

211 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page