top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Big Corporate #11

Kort Geding, Lang Gedoe

Het is ondertussen 5 dagen terug dat we in de rechtszaal stonden om te eisen dat we krijgen waar we recht op hebben. Zo op het oog een simpele opdracht, maar niet wanneer je in het strijdperk moet treden met een paar advocaten. En wanneer die advocaten het standpunt van een groot bedrijf met diepe zakken moeten verdedigen, dan weet je dat schaamteloosheid zonder problemen wordt gefactureerd. "U heeft geen zaak meneer? Geen Punt, we gooien het op Corona!"


Moreel Failliet Big Corporate

We laten nog wat scene's uit de rechtszaal langskomen, en beseffen nu dat we getuige zijn geweest van het complete morele verval van de Big Corporate World. Voorbeeldje; Wij hebben als ondernemers samen een éénmalige subsidie van € 4000 ontvangen als steuntje in de rug voor 3 maanden zonder omzet en inkomsten. De advocaten van de tegenpartij -2 man sterk a minimaal € 275/uur elk. Ex btw en reiskosten- vielen over elkaar heen om de rechter er van te overtuigen dat de tegenpartij niet het hele door ons geëiste bedrag zou hoeven betalen. Die € 4000 moest de rechter van het bedrag af halen, want dat hadden wij als cadeautje ontvangen. Dat het te betalen bedrag een stapel facturen uit het verleden betreft deed er niet toe. De rechter moest begrijpen dat wij héél onredelijk waren met onze eis. Hoe kun je je zonder je kapot te schamen zo voor iemands karretje laten spannen? Is uurtje-factuurtje dan zo verslavend?


De Actualiteit Gekaapt

Wanneer één van de grootste bedrijven in zijn soort met een geschatte jaaromzet van ± € 25 miljoen de facturen van een lunchroom niet wil betalen, en daarvoor bereid is om zonder blikken of blozen de actualiteit te kapen -alles komt door Corona-, dan denk je dat je je in de Twilight Zone bevindt. Niets is echter minder waar. Het is de keiharde realiteit. En wanneer je dan in een rechtszaal zit, en je kijkt naast je naar een tafel met 3 mannen in toga en donker blauwe pakken die om het hardst schreeuwen dat wij geen recht hebben op wat wij eisen -wat je mag vinden natuurlijk- maar vervolgens géén één steekhoudend argument kunnen verzinnen behalve dat vermaledijde Corona-virus -ja, die weer- dan krab je je wel even op je hoofd. Gaan ze straks in beroep tegen de uitspraak omdat wij met onze eis wellicht de schuld zijn van Covid-19?? Niets verbaast ons meer...

Mantra

Wij zijn best een beetje tros op ons zelf. Natuurlijk zijn we hartstikke bevooroordeeld, maar dat doet er even niet toe. We deden het gewoon super goed in de rechtszaal. Maar wanneer je dan anderhalf uur naar zo'n tegenpartij zit te luisteren die roep-toetert met een nieuwsitem in de hand de rechter voor zich te winnen, én je hoort een rechter dan zeggen dat hij eigenlijk nog geen idee heeft hoe hij met een Corona-gerelateerde zaak moet omgaan, dan mogen we wel concluderen dat het nog geen gelopen race is. Maar wanneer we allemaal het mantra blijven herhalen, dan komt het goed! Met z'n allen: "Recht zal zegevieren, recht zal zegevieren, recht zal zegevieren..."


John Cleese

Terugkijkend op de zaak wordt het steeds absurdistischer. Een CEO die schreeuwt dat hij hartstikke zielig is, omdat hij dit jaar al € 11 miljoen verlies heeft gedraaid. Een advocatenkoppel dat deed denken Waldorf&Stadler en wist te vertellen dat wanneer wij betaling eisten van onze facturen we waarschijnlijk niet hard genoeg werkten. Hadden we dat wel gedaan, dan hadden we hun geld niet nodig gehad... Het enige wat nog ontbrak, was John Cleese die de rechtszaal binnen kwam stormen met een toga aan en een pruik op en die hardop eiste dat wij het land uit zouden worden gezet wegens schuldig aan rassenrellen wereldwijd. Oh, wacht, laten we ze niet op gedachten brengen!!


Nog 9 x 24 uur

Wordt de soap vervolgd?


Jac&Jordi

363 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page