top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Dat Zouden Meer Mensen Moeten Doen #57

Plannen Uitwerken

Zoals we jullie laatst al vertelden, zijn we met allerlei plannen in de weer. Plannen maken is leuk, maar we zijn nu ook echt begonnen met de uitwerking van ons eerste plan. En dat is héél leuk! We hebben natuurlijk wat minder leuke momenten achter de rug, en daarom is het extra gaaf om weer actief bezig te zijn met iets constructiefs en positiefs. We gaan een website bouwen met behulp van Marvin, een jonge getalenteerde internetondernemer die zowel technisch kennis als ondernemend inzicht heeft. En zijn eigen websites beheert. Dus een steun en toeverlaat die van wanten weet. Wij hebben alleen ideeën, maar niet zo heel veel technische kennis dus dan is een specialist wel lekker om er bij te hebben. Maar goed, we zijn dus de plannen aan het uitwerken. We hebben een template, en daar moet een webshop achter. Vervolgens staat de site, en gaan we langs potentiële aanbieders die we hopen te enthousiasmeren voor ons platform. Wat we gaan aanbieden houden we overigens nog even geheim. Als de site af is, dan presenteren we hem als eerste op dit blog. We houden jullie op de hoogte over de "launchdate"! Zo fijn om weer wat op te bouwen, al hebben we geen idee natuurlijk hoe het gaat verlopen. Maar dat maakt het weer spannend. Spannend!


Niet Veel Keus

Onze keus om iets online te gaan doen heeft een paar redenen. Ten eerste willen we iets opzetten wat we on-the-road kunnen bestieren. We gaan natuurlijk komend voorjaar naar Santiago De Compostela -en God weet waar nog meer naar toe- dus we moeten een inkomstenbron hebben die we vanaf locatie kunnen aansturen. Ten tweede zoeken we iets waarbij we niet meer 24/7 hoeven rond te rennen. En iets waarbij we geen personeel meer hoeven aan te sturen. En zeker iets waarvoor we geen investeringen meer in hoeven te doen. Kortom, iets redelijk behapstukbaars zonder al te grote aanloopkosten, en iets waarbij onze vrijheid niet aan banden wordt gelegd. En nee, we hebben geen ervaring op dit gebied, maar dat betekent automatisch ook weer dat we niet in dezelfde valkuilen kunnen stappen. Wel in andere overigens. Maar we hebben ondertussen zoveel volgers, dat we ook een beetje op jullie vertrouwen. Op tijd waarschuwen hoor, wanneer je ons recht op zo'n valkuil af ziet denderen!


Niet nieuw, maar hij blijft geniaal!


Kriebels

Zoals hierboven al vermeld worden we helemaal blij van het feit dat we iets nieuws aan het doen zijn. We zitten immers al weer 2 hele weken stil. Het werken in de fabriek niet meegerekend. En het uitruimen van het restaurant ook niet. En het afhandelen van een waslijst aan administratieve rompslomp ook niet meegeteld. Maar goed, het kriebelt alweer en dat geeft een goed gevoel. Iets creëren geeft ongetwijfeld één van de grootste kicks. Wanneer je bezig bent iets te maken, dan heb je geen tijd voor negativiteit. Dat werkt immers averechts. Het lijkt wel alsof alles naar je toe komt en op z'n plek valt. Dat zouden meer mensen moeten doen denken we. Wat ons betreft werkt succes aanstekelijk, en daarom hopen we dat we er heel veel van krijgen, zodat we andere mensen weer kunnen motiveren om ook wat aan te pakken waar ze blij van worden. Wedden dat je dan minder gezeik om je heen hoort en ziet? Het kan allemaal zo simpel zijn, toch?!


Crash Test Dummies

Ok, terug naar de plannen voor onze website. Wanneer we live gaan, dan beginnen we hier. Jullie zijn dan allemaal uitgenodigd om er naar hartenlust op los te testen. We moeten namelijk wel alle bugs er uit krijgen voor we echt live gaan. Het wordt een drop-shipping platform, dus alles moet wel op elkaar afgestemd zijn. We kunnen niet Nederland rond gaan crossen op zoek naar pakketjes en zo. Dat willen we juist voor zijn. Jullie worden dus proefkonijnen, crashtest dummies of hoe je het dan ook wil noemen. Feedback wordt heel belangrijk, en daarom zijn jullie heel belangrijk. Om nog veel meer redenen natuurlijk, maar wanneer we gaan testen vooral daarom! We hebben nog geen idee wanneer we alles op de rit hebben, maar we werken er naar toe, en houden jullie op de hoogte. We zullen wel weer gaan aftellen naar de lanceerdatum. Dat doet het 'm altijd wel hebben we gemerkt, een beetje spanning opbouwen! Maar voor het zover is eerst iets werkends neerzetten én aanbieders zoeken.


Op Weg

We zijn er nog niet. Maar wel al een beetje op weg. En de weg er naar toe is belangrijker dan het doel zelf, zei Boedha. Maar ja, die was dan wel connected, maar weer op een heel andere manier. Wij volgen Marvin voorlopig!


Jac&Jordi

666 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page