top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

David & Goliath #27

Zaterdag Editie

Onze juridische avonturen worden steeds interessanter. Vandaag een interview gehad met Het Noord Hollands Dagblad. Via dit blog (!) hoorden zij van onze situatie, en de David versus Goliath insteek leek ze een interessante. Of ze langs konden komen. Dat vonden wij geen probleem, en zo zaten we exact zeven jaar na onze aandelenuitgifte die zoveel media-aandacht kreeg weer met een vergelijkbaar verhaal met een journalist te bomen over hoe de grote jongens altijd naar beneden plachten te trappen. En zoals het er nu naar uitziet, weer naar de verkeerde. We hebben open kaart gespeeld, en de krant gaat wederhoor plegen. Ben nu al benieuwd naar hun reactie! Ons laten ze in ieder geval niets horen. De zaterdageditie zal uitkomst geven. Kunnen we weer aftellen!


Pulp Fiction

Het lijkt er op dat de tegenpartij er alles aan gelegen is om het juist niét op te lossen. Het wordt een "Pa&Ma tegen Big Corporate", en dat lijkt ons nu net niet wat een groot, zichzelf respecterend bedrijf zou moeten willen. Ze moeten deze week betalen, of aangeven dat ze om hun moverende redenen niet vrijwillig gaan betalen. Maar ze laten niets anders weten dan dat er in hun ogen geen mogelijkheid is voor ons om het geld te vorderen omdat er een schrijffout in het vonnis staat! Nu zijn wij niet zo juridisch onderlegd, maar wanneer dit je reactie is waarmee je probeert een vonnis te ontlopen, dan heb je geen zaak. Of een slechte advocaat. Of beiden. Onze deurwaarder ziet hier geen probleem in, dus die zal zich binnenkort aan de andere kant melden. Wij hebben maandag -wederom- aangeboden om te gaan zitten om het op te lossen. Zoals we gisteren al aangaven reageren ze daar ook niet op. We wilden er een feel-good film van maken, maar het gaat steeds meer op een Tarantino verhaal lijken. Leuk om naar te kijken, maar voor de hoofdrolspelers vaak een pijnlijk gebeuren.Deze hoofdrolspelers blijven geloven!


The Perfect Storm

Hoe nu verder? Vertel het ons maar. We zijn nu al meer dan een half jaar bezig met deze mensen. Hoewel we door de rechter in het gelijk zijn gesteld voelt het desalniettemin bizar aan. Waarom het zo ontspoort is ons een raadsel. Je wordt benaderd door een grote club die graag zaken met je wil doen, en nog geen drie jaar na het eerste contact staat de hele klerezooi op z'n kop. Er zijn natuurlijk 1001 scenario's denkbaar, maar slechts een paar zijn voor de hand liggend. De andere partij -door ons veelzeggend ondertussen steevast als "De Tegenpartij" omschreven- is nu aan zet. Hebben ze nog een geniaal duivels plan achter de hand, of zitten ze in de Perfecte -Shit- Storm? En dat allemaal omdat er daar een paar mensen blijkbaar een paar klote-centen boven de menselijke maat stellen. Ooit waren we de door hun gewenste aardige en vakkundige lui die garant stonden voor een mooie plek met lekker eten en lekkere koffie en die ze met graagte inhuurden om de horeca succesvol te maken, maar nu zijn we voor hun "De Tegenpartij" die uitgeschakeld moet worden blijkbaar. Dat eerste is nog steeds zo. Het tweede punt klopt van geen kanten. Een persoonlijk gesprek met een broodje en een kop koffie -bijvoorbeeld bij ons in het restaurant- had zoveel duidelijkheid gebracht, en had een boel gelul kunnen voorkomen. Vooraf wel te verstaan.


Met De Punt Naar Achteren

Een stichtelijke afsluiting misschien, maar momenteel verbazen we ons continue over het gebrek aan menselijke maat. Niet alleen in ons gevalletje, maar zet het nieuws aan en blijf je verbazen over het continue achteruit verdedigen dat zo ongeveer iedereen doet. Gebrek aan zelfreflectie, openheid en communicatie is het perfecte recept voor een berg aan problemen. Misschien zou het helpen wanneer iedereen een blog gaat schrijven...


Jac&Jordi


280 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page