top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

De Dag Na De Avond Ervoor

Zoet Zuur

Wraak is zoet, maar dat weten wij niet. Wij zijn niet wraaklustig. Overwinningen smaken zéker zoet! Dat weten wij wel, want we zijn wel heel competitief. Dat hebben we al eerder bewezen. Misschien had de tegenpartij ons beter eerst even kunnen googelen, voordat ze ons in de hoek probeerden vast te zetten. Is nooit een goed plan. Zeker niet wanneer je zo'n slap standpunt kiest als zij deden. Hoe dan ook, we hebben het kort geding gewonnen, maar ze kunnen nog in hoger beroep. Wisten we niet, maar blijkbaar kan het. We begrepen van onze advocaat dat de tegenpartij de zittings-notulen (of zoiets) heeft opgevraagd. Dat zou kunnen wijzen op slechte verliezers en een mogelijk vervolg. Nou ja, als ze beter kunnen rekenen dan dat ze mensenkennis hebben, dan bedenken ze zich nog wel een paar keer. Dat wordt een lang traject, en met het vonnis van deze rechter in de hand hebben we een hele sterke zaak. Verliezen is zuur, maar niet kunnen verliezen is duur!


Haarlemmerdijkies

De tegenpartij moet betalen en wel binnen 7 dagen na betekening. Doen ze dat niet, dan gaan we het halen via een deurwaarder. Boel gedoe met weer extra kosten (voor hun). Gaan ze in hoger beroep, dan moeten ze nog steeds betalen. Doen ze dat niet, dan gaan we het nog steeds halen. In dat geval zullen ze niet een sterk figuur slaan tijdens de volgende zitting. Ze kunnen ook een bodemprocedure aanvragen, maar dat lijkt ons gezien het extreem lange traject niet logisch. Wat wel wel logisch lijkt, is dat ze hun zegeningen tellen, hun verlies nemen, hun wonden likken, hun rug rechten en hun portemonnee trekken. Ze willen van ons af, en dat had op een hele normale manier gekund. Ze wilden via een Haarlemmerdijkie naar de overkant, maar nu moeten ze de veerman (en vrouw) betalen. Hoe dan ook, het blijft nog even spannend!Wat Nu?

We hebben het al eerder gezegd; vroeg of laat zullen we niet verder kunnen met deze partij. Wat er dan exact gaat gebeuren is nog een beetje een vraag, maar wij hebben al een heel leuk plan wat we in de komende tijd met jullie zullen gaan delen wanneer we grote lijnen hebben uitgewerkt (wéér een cliffhanger). Nu we dit punt bereikt hebben, en we nog niet weten of we weer in een rechtszaak getrokken worden, of dat we binnenkort als volwassen mensen om de tafel kunnen om dit af te handelen zal blijken. Wij zijn in ieder geval blij dat er een rechtvaardig oordeel is geweest. Let wel, we hadden dat geld uiteraard hard nodig maar het het gevoel van onrechtvaardigheid overheerste bij ons. Dan worden we een beetje strijdlustig, maar dat weten ze aan de andere kant nu ook!


First Things First

Zo, dat allemaal gezegd hebbende is het nu tijd voor belangrijke zaken als checken of het bier koud staat en of de chips nog wel voldoende op voorraad zijn. Op de dag na de avond ervoor is het tijd om nog even te genieten van de laatste flarden van de overwinningsroes. Wij zoeken de schaduw op. Alleen voor nu hoor. Morgen zijn we er weer. Enne, bedankt iedereen voor alle support in de afgelopen veertien dagen en voor de bizarre hoeveelheid berichtjes vandaag! Alleen daardoor was dit weer een onvergetelijke rit!


Breaking News!

We wilden echt nét deze post online zetten toen we een mail van onze advocaat kregen! De tegenpartij heeft een "turbospoedappel" aangevraagd. Dat betekent dat ze in hoger beroep willen. Wat zei ik net over slechte verliezers? Ziet er naar uit dat we sneller dan verwacht een vervolg krijgen van dit feuilleton. We begonnen het al een beetje saai te vinden! Complottheorieën zijn welkom!


Jac&Jordi309 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page