top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Down The Rabbit Hole #35

De Wereld Op Zijn Kop

We zitten in een rare situatie. We hebben een zaak en we hebben een baan. Een zaak, omdat we nu eenmaal voor de achtbaan hebben gekozen, en een baan omdat we onze zaken niet op orde hebben. Dat eerste is niet 1,2,3 in goede banen te leiden door onder andere die vermaledijde Corona-crisis, en dat laatste omdat juist het zaak is om alles een beetje in de juiste banen te houden. Denk jij dat dat lastig is om te begrijpen? Ga er maar eens midden in zitten -zoals wij-, en je zult heel snel zien hoe baanbrekend wij bezig zijn een bedrijf te runnen, een dienstverband te hebben en ondertussen al deze zaken gescheiden én in balans te houden. Ik denk dat het zaak is dat we snel van baan wisselen. Figuurlijk gesproken dan.


Wel Even Zakelijk Blijven

Die wisseling van rijstrook is natuurlijk juist waar wij naar streven. Maar dat klinkt makkelijker dan dat het -soms- is. Zoals met zoveel dingen word je, zonder het je meteen te realiseren, ergens makkelijk in meegezogen. Was het eerst de zaak, dan is het vervolgens wanneer je je opoffert voor de zaak (wat natuurlijk een goede zaak is) je baan waar je je op moet focussen. Immers, die kans wordt je gegund, en die kun je dus niet zomaar als ondergeschikt aanmerken. En is het druk op de zaak én op je baan, dan moet je zakelijk blijven én niet uit de baan vliegen. Pfff, wie weet nog hoe te handelen in zo'n situatie? Binnen- of buitenbaan? Zaak gesloten of zakelijk blijven? God zij dank hebben we de familie nog!La Familia

Wij zijn zo'n typisch familiebedrijfje. Pa, ma, kinderen, moeders en aanhang. Iedereen werkt of heeft gewerkt ter meerdere eer en glorie van de family-business. Volg je onze verhalen een beetje, dan weet je dat er één en ander speelt. Lees maar even terug. Loyaliteit is een groot goed en de basis. Maar dat is niet iets wat je even uit je zak trekt en er weer in doet. Dat zit in je. Of niet. In ons zit het, en met ons bedoelen we: ondergetekenden én kids en aanhang. Hoe gaaf is dat?! Spraken we eergisteren al van paniek in de fabriek, morgen is dat nog zeker een optie waar we rekening mee moeten houden. En die fabriek is van een vriend (het woord "een" doet overigens tekort, maar daarover in een latere post meer). En die ga je niet laten stuiteren. Dus moet je kiezen. Maar dat kan weer niet. Immers, zaken gaan voor. Maar vrienden laat je niet vallen. En daar stapt de familie in! Schoonzoon regelt morgen de zaak. Wij de baan. Don't F*@k with the Wongs!


Zo Blij

Over familie gesproken; Schoonzus Kiki is uit haar coma, en geopereerd. Operatie geslaagd, en weer een stap in de goede richting! Alles wat wij beschrijven is klein bier vergeleken bij wat zij moet doorstaan. Vergeet niet dat we alles alleen maar geleend hebben. Hier komen we nog eens op terug.


Koud Kunstje

Nogmaals wat wij (en de meesten van jullie) doen is een koud kunstje. Vergeet dat niet, en neem het niet te nauw. In dat licht bezien; waag een gokje! Maandag begint onze online veiling van onze onvolprezen serie foto's die ooit te zien was in de Clubs&Subs restaurants. Hierbij vast de veilinglijst die we zelf in elkaar hebben gezet (Veilingmeester Han; We missen je!!). Maandag de 13e gaat 'ie van start!


Veilinglijst Clubs&Subs Originals
.pdf
Download PDF • 2.17MB

Jac&Jordi

238 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page