top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Een Mega Portie Inspiratie #54

Deel 1 Uit Onze Nieuwe Reeks "Inspiratie Bronnen"

We zeiden het al in onze vorige post: "Kap met Klagen!" En toen we dit verhaal lazen eergisteren, wisten we dat dat een waarheid als een koe is. We raakten instant geïnspireerd door het verhaal van de negenjarige Suze dat door haar moeder Angelique op Facebook werd geplaatst. Grote kans dat jullie er al over gehoord of gelezen hebben, want haar verhaal is viraal gegaan. Dit soort verhalen zijn altijd al een bron van inspiratie voor ons geweest; mensen die niet opgeven, en tegen alle verwachtingen in uit wat een kansloze positie leek als winnaars boven komen. Onder aan deze post straks de link naar het Facebookbericht van moeder Angelique waar het allemaal mee begonnen is. Suze is onze eerste "Inspiratiebron" waar we over schrijven. Er volgen er meer.


Wij Snappen Het

Suze werd gepest op school. Iets wat je vaak hoort, en wat je hart breekt als je nadenkt over wat een onbegrip en eenzaamheid zo'n kind doormaakt. Wij worden aangetrokken door dit soort verhalen. We hebben de laatste tijd zelf flink wat voor de kiezen gekregen, maar dat komt niet in de buurt van wat Suze heeft doorstaan. Voor ons geen medelijden dus, maar wat we bedoelen te zeggen is dat we gewoon heel veel sympathie hebben voor in dit geval Suze én voor haar moeder! We ervaren dit soort verhalen alsof we naar een goede film of spannende wedstrijd kijken waarbij de held of ons team wint. We zijn absoluut "Team Suze"!


Wij hebben toestemming van de moeder van Suze om deze foto te plaatsen.


Kralen En Ballen

Suze is negen jaar, en maakt graag armbandjes van kralen. Doordat haar moeder haar verhaal online zette, is ze in één keer beroemd geworden, en wordt ze overstelpt met steunbetuigingen én bestellen mensen van letterlijk over de hele wereld haar armbandjes! Eigenlijk zouden alle kinderen verplicht dit verhaal moeten lezen. Gepeste én pestende kinderen. Dit is namelijk een verfilming waardig, en het zal heel veel kinderen kunnen inspireren om uit eigen beweging -met hulp van pa&ma natuurlijk- onder het pesten vandaan te worstelen. Maar ook zal het pestende kinderen kunnen laten zien wat er gebeurt wanneer je dat doet. Op die manier zullen er minder kinderen opgroeien tot eikels. En dat is wat de wereld nodig heeft. Minder eikels, en meer eekhoorntjes. Suze heeft haar portie al gehad, en lacht nu als laatste. We weten zeker dat ze niemand uitlacht, maar alleen toelacht. Wat een mooie verhaal over een meisje met kralen en een moeder met ballen. Wij lopen al dagen met een glimlach op ons gezicht!


Lees En Volg

Lees het verhaal van Suze op de Facebook pagina van haar moeder: https://www.facebook.com/angelique.terhaar.7

Volg Suze op haar Instagram account, en maak haar de meest gevolgde negenjarige ter wereld:

www.instagram.com/suze_ter_haar


Jac&Jordi

359 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page