top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Eerst Wandelen Voor We Weer Handelen. #6

Case Closed. Over 14 Dagen dan...

Zo, de rechtszaak zit er op! Eerlijk is eerlijk, onze rechter was uitermate goed voorbereid, had het dossier helemaal begrepen en stelde de juiste vragen. Zonder op elk detail in te gaan leek het er op dat hij onze situatie goed in kon schatten; valt het kwartje niet onze kant op, dan zit het er op voor ons. Hij gaf tevens aan dat hij de andere partij ook kon begrijpen, wat het er allemaal niet duidelijker op maakt. Hij doet pas over 14 dagen uitspraak. Case dus nog niet closed... We hadden zo graag die fles Champagne opengetrokken, maar die wordt alleen maar mooier wanneer die nog even 14 dagen kan rijpen!


Twilight Zone

De toekomst is altijd ongewis, en dat is in dit geval dubbel en dwars waar. We hoopten natuurlijk op een uitspraak -goed of slecht- zodat we ons kunnen voorbereiden op onze toekomst, maar voorlopig dus nog even in de Twilight Zone. Wat ook Twilight Zone-waardig was, was de tegenpartij. 3 mannen in donkerblauwe pakken met vermoeide gezichten die onvermoeid een spraakwaterval van juridische termen uitstortten en stelden dat zij ook heel zielig waren omdat ze 11 miljoen verlies hadden geleden. Natuurlijk was alles de schuld van "Corona". Ik denk dat ze samen snel goed waren 500K per jaar. Ik zou nog niet willen ruilen met ze voor het tienvoudige. Juridisch onderlegd, financieel onafhankelijk, maar qua moreel besef redelijk failliet. Corporations kill creativity...


Mijlpaal

Dit allemaal gezegd hebbende, kunnen we wel stellen dat we toch al een mijlpaal hebben bereikt. Enerzijds omdat nu na 8 jaar vroeger of later de deur dicht gaat bij Clubs&Subs. En dat is dan toch wéér een liefdesbaby. Die overigens in de pubertijd wel soms een etter was... Maar anderzijds ook omdat wij elkaar 24 jaar kennen, en we nooit zonder onderneming zijn geweest in die tijd. We kennen elkaar dus eigenlijk niet niet-ondernemend. Ben benieuwd hoe dat gaat aflopen wanneer we deze periode afsluiten, want op korte termijn zullen we niet echt ondernemend kunnen zijn. Maar eerlijk gezegd geeft dat ook even niet.


Theater

Goed en wel beschouwd is de afgelopen kwart eeuw die we nu al bij elkaar zijn nogal hysterisch geweest. Een soort gestoord Theater van de Lach met achter elke deur weer een onverwachte uitdaging variërend van het ongepland openen van 6 restaurants in 3 jaar tot het dealen met allerhande vastgoed-partijen die over het algemeen niet bekend staan om hun intermenselijke capaciteiten. Maar we houden het spannend; het komende jaar gaan we niet ondernemen! Niet bewust in ieder geval. Dat gaat wat worden!
Walk And Don't Look Back

Omdat we nu al weer wat wiebelig worden bij het idee dat we een jaar stil gaan zitten (tenminste, in ons hoofd dan), hebben we alvast besloten dat we volgend voorjaar de wandelroute naar Santiago de Compostela gaan lopen. Je moet wel ergens naar toe werken, toch?! Dit plan hadden we al een beetje vorm gegeven al wandelend door de duinen in Schoorl afgelopen 3 maanden. Is trouwens een aanrader, dat lopen. Als je je hoofd leeg wil maken, dan is dat de manier!


Wat Doen We Nu?

Afwachten en bloggen! Over 14 dagen is het hoge woord er uit. Dan zullen we ons neer moeten leggen bij de beslissing van de rechter. En dat zullen we ook doen. Ondertussen alle scenario's in de steigers zetten, zodat we snel kunnen inspringen op dat wat komen gaat. Geduld dus! Morgen weer een nieuw blog op weg naar een nog nieuwer blog. Blijf volgen!
441 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page