top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Eerste Hoofdstuk Van Boek 2 #52

In Elkaar

Vandaag beginnen we aan boek twee. Boek één is weliswaar nog niet helemaal uit, maar ze lopen een beetje in elkaar over. Zie de voorgaande periode maar als een soort introductie van ons en onze situatie(s), waardoor je een betere kijk krijgt op waarom we wat doen. De open eindjes uit boek één zullen gaande weg worden benoemd wanneer ze zijn afgehandeld. Misschien hebben ze nog invloed op wat er zich de komende tijd af gaat spelen, maar eigenlijk hopen we van niet en maken ze een zachte landing. Wij willen ons eigenlijk nu zoveel mogelijk op de toekomst gaan richten. Doen we altijd wel, maar nu nét ietsjes anders. We gaan proberen niet weer de zelfde fouten te maken. De komende periode wordt voor ons dus een interessante; kunnen we omscholen? Zijn we ons genoeg bewust van wat anders moet? We houden het lekker interactief, en daarom zijn jullie op- en aanmerkingen zeer welkom. (Heb je opmerkingen, plaats ze dan in de reactie-sectie helemaal onder aan de postpagina. Dan kunnen anderen weer reageren! Wel even inloggen daarvoor). Zie je ons van het pad af raken, of zie je ons de niet-juiste dingen doen, of de juiste dingen juist niet doen, zeg het ons dan! Ondertussen zijn we aan het leren geslagen (Bedankt voor je boek, Marv!), en plannen aan het maken. Eén van de leukere aspecten trouwens van helemaal opnieuw beginnen!


Maar Wat Dan Precies?

Ok, hier staan we dan. Niet op een tweesprong, maar op een veelsprong. Alle paden zijn nogal wazig, maar ons einddoel niet. Waar we heen willen is vrij duidelijk. Hoe we er exact gaan komen gelukkig niet. Dat is onderdeel van de charme van het opnieuw leren lopen. Je begint kruipend -eigenlijk hoe we "boek 1" zijn geëindigd-, en vervolgens wat voorzichtige stapjes, en dan al rennend.... Oh, nee, dat was niet het plan. Sorry! Old habbits! Ok, horen we jullie denken, maar wat dan precies? Wees eens wat specifieker! Ja, dat zullen we zijn. Daar hebben jullie wel recht op, na 52 blogposts. We zullen het proberen te schetsen. Maar bedenk, wij weten zelf ook nog een heleboel niet. Spannend!Zo Iets Ongeveer

We willen een paar dingen wel, en we willen een paar dingen niet. We willen wel hard werken, maar niet meer hard rennen. We willen wel rennen, maar niet meer voor anderen. We willen wel mét anderen werken, maar niet meer vóór anderen. We willen wel leren, maar het liefst staand en niet meer vallend, en bovenal; we willen samen dingen doen waar wij blij van worden. Dat betekent dat er een paar dingen niet meer gaan werken voor ons: schulden opbouwen, grootscheepse operaties runnen, personeel sturen, 90 uur per week werken en bijna geen tijd meer hebben voor elkaar. Wat gaat er wel werken dan? Nou, dat is een goeie vraag! Zoals we het nu zien, willen we wat we doen sowieso SAMEN doen. We willen het low-profile, low-cost en low-intensity doen. En reizend. En online. En heel iets anders dan tot nu toe. We denken dat we een soort "E-hippies" worden -Digital Nomads- met een aantal online initiatieven met een commerciële inslag om zo in ons onderhoud te voorzien, terwijl we al rondtrekkend op zoek gaan naar nieuwe dingen. We hebben het nog nooit gedaan, dus we denken dat we het wel kunnen. Zo iets ongeveer.


Ideeën, Ideeën, Ideeën

We hebben ideeën, en we hebben mensen om ons heen die van van alles meer weten dan wij. Die mensen zijn ook eerlijk en kennen ons goed. Ze dienen als experts op allerlei gebieden en ze dienen als klankbord. Met hun hebben we wat gespard, en er zijn een paar projecten boven komen drijven die we in de komende maanden gaan onderzoeken, en die we gaan proberen vorm te geven. Een kleine checklist: het moet online te runnen zijn. Het moet geen of nauwelijks investeringskosten met zich mee brengen. Het moet iets zijn waar wij blij van worden. Het moet iets zijn dat we zonder of met nauwelijks eigen logistiek kunnen runnen. We kwamen met de volgende trefwoorden; Wijn, Eten, Locaties, Kunst, Ideeën vormgeven. Vaag? Misschien. Maar passend bij ons? Zeker! Dankzij die mensen om ons heen hebben we meer inzicht gekregen in de do's en don'ts, de minimale vereisten en de mogelijkheden en risico's van het opzetten van online commerciële platformen. Geen makkelijke opgave, maar dat is werken in een fabriek ook niet. Dus kom maar op met die uitdagingen! We zijn -met hulp natuurlijk- nu aan het uitzoeken wat de online vraag is naar wat we bedacht hebben. Binnenkort hierover hopelijk meer inzicht. Binnenkort ook hopelijk meer inzicht voor onszelf in hoe we door de sluiting van onze lunch- en B&B avonturen zijn gekomen. Met name op persoonlijk vlak. Het is nu allemaal nog wat vers, en we verkeren nog een beetje in een staat van shock lijkt het. We kijken met enige regelmaat wat suf voor ons uit. Is niks mis mee overigens. Dat zouden meer mensen moeten doen. Voor ons lijkt het vooralsnog prima te werken!


Jac&Jordi
201 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page