top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Even Weg Maar Nu Weer Terug #63

De Druk Er Af

Wie dit blog volgt weet dat we het een beetje druk hebben gehad de laatste negen maanden. Nou is onze mazzel dat we dat niet per se als drukkend hebben ervaren. Het heeft wel een stempel gedrukt. We willen absoluut niet de indruk wekken dat al die indrukken geen indruk hebben gemaakt. Dat zeer zeker wel. En we willen iedereen op het hart drukken dat we druk doende zijn om onze beloofde stappen te maken, en dat we jullie op de hoogte houden van waar we druk mee zijn. Maar het was afgelopen week een beetje erg druk in de fabriek, dus we zijn even ontsnapt. Als voorschot op onze reis van volgend jaar hebben we een slowcabin geboekt in de Vlaamse Ardennen. Om vast te wennen aan het leven “off the grid”. En we kunnen jullie verzekeren dat dat erg goed bevalt! Check het filmpje hieronder maar eens! Hoe gaaf is dat?! Wanneer jullie dachten dat onze woonsituatie op het dak van een pizzafabriek al redelijk “off the grid” was, dan moeten jullie dit eens proberen. Neem wel een goede fles wijn mee. Of twee. En als je het allemaal niet meer trekt, er zit een heel lekker restaurant op een heuvel op loopafstand van de slowcabin!


Tweede Beklimming

Twee jaar geleden kregen we een boek van een vriend van ons. Op dat moment leek het wéér een boek over een spiritueel onderwerp dat niet zou misstaan in de Oprah Show. Maar nu twee jaar later is het voor ons actueler dan ooit. Het heet “Second Mountain”, en het gaat in een notendop over de metafoor van twee bergen die enerzijds de traditionele en alom gepromote weg naar succes, geld en macht voorstelt, en anderzijds -de tweede te beklimmen berg- de weg die sommige mensen moeten/mogen afleggen na een onvoorziene en abrupte beëindiging van de eerste klim. Volgens de schrijver ontdekken die mensen vaak dat de tweede klim, die wanneer je op de eerste berg staat een gruwelijk perspectief lijkt, juist dé weg is die je wilt volgen en op alle vlakken meer voldoening biedt dat het uitzicht op de eerste berg. Misschien een beetje cryptisch, maar wij denken dat we op weg zijn naar de top van de tweede berg. We zijn heel benieuwd naar het panorama! En voor iedereen die stiekem een beetje twijfelt of hij of zij wel op de goede weg zit; lees het boek. En laat ons weten wanneer je ons komt vergezellen op die tweede bergtop!

Messi, Suarez En Mijn Opa, Tussenstand

Twee weken geleden vertelden we over Jordi’s opa, en zijn plek in het illustere rijtje van veertien spelers die ooit een hattrick hebben gescoord in El Classico. Iemand zei ons dat dat wel eens interessant materiaal zou kunnen zijn voor een sportdocumentaire, dus we hebben dit verhaal rond gebazuind. Binnen een uur werden we opgebeld door een… documentairemaker! Hij is helemaal in de ban van het verhaal, en na een ontmoeting de dag er op, is hij aan de slag gegaan om te zien of hij een partij geïnteresseerd kan krijgen. Wie weet?! Misschien volgend jaar op het IDFA festival te zien!


Jac&Jordi

261 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page