top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Fout Geld #16

Kapitale Fout

Eén van de leukere dingen die een faillissement met zich meebrengt is dat je zo lekker kunt terugkijken en commentaar -op jezelf- kunt leveren zonder dat het iets of iemand schaadt. Immers, dat alles ligt achter je en heeft geen negatieve invloed meer op de toekomst. Je ego heb je allang overboord moeten zetten, dus dat doet ook geen pijn meer. Wij bijvoorbeeld hebben, eindelijk, door wat wij steeds fout hebben gedaan. Hoewel wij beiden geen drang naar -heel veel- geld hebben, hebben we ons er elke keer weer door laten foppen. We lieten geld stiekem de primaire insteek worden van wat we op dat moment aan het doen waren. Nu we alle deuren achter ons dicht zien gaan, weten we welke kapitale fout we niet meer gaan maken; vanaf nu doen we wat we doen mét geld, en niet vóór geld. We hebben niets, maar we hebben ook maar relatief weinig nodig. Die uitdaging is dus niet zo groot. Even schakelen links en rechts en wij kunnen weer vooruit.

Ballastig

Is kwijtraken voor de meesten de grootste angst wanneer het tegenzit, bij ons is het precies andersom; wij hebben na de sluitingen van onze toko’s en de verkoop van ons huis zó veel spullen dat we bang zijn dat we het niet kwijt kúnnen raken! Wij leven al bijna 2 jaar van plek naar plek met alleen de spullen die we echt nodig hebben, en dat voelt perfect. Geen zooi, geen ballast. Geen ballast geen angst. Geen angst, geen hoofdpijn. Man, wat kan het simpel zijn! Maar goed, wij hebben dus nog een berg spullen staan in de opslag in Limburg. Genoeg om 3 restaurants mee te vullen. Weet iemand een opkoper? Alles moet weg!Onze eerste Crowdfundmunt!

Zomaar Een Idee

Ok, teveel geld is stom. Vinden wij dus. Het is zomaar een idee, doe er mee wat je wilt. Is bezit je doel, dan zeggen we; blijf vooral vergaren. En blijkt dat niet te werken voor je? Lees dan onze blogs nog een keer. Wat ons betreft is ons doel, weer, om te focussen op het leven. Zweverig? Tsja, weten we niet. Wij hebben de afgelopen tijd heel veel los moeten laten/los gelaten. We zijn niet zulke miepers, niet zo vaak of heel lang tenminste, dus wij hebben ons tamelijk snel gehergroepeerd en we hebben zoals gezegd onze focus hersteld. En wat er dan gebeurt is het allerleukste om mee te maken. De ideeën komen weer van alle kanten! En daar zit een leuke bij! Maar daarover in een later blog meer! Wij kunnen leven van ideeën! Niet alleen maar natuurlijk, maar het is wel een belangrijk bestanddeel van ons dieet.

Echt?

Waarom moet je zoveel geld hebben? Heb je een goed lopend bedrijf en klotst het tegen de plinten op, dan alle kudos voor jou. Maar waarom de focus op vergaren? Wij weten het niet. Wij kennen in elk geval 3 mensen die loaded zijn, maar letterlijk zeggen dat ze méér willen. Navraag leert dat dar geen duidelijke reden achter zit. Omdat het kan? Mogelijk, maar wáárom?? Het kost bizar veel tijd, brengt meer stress met zich mee, want je kunt dan ook weer meer kwijtraken. Wij werkten ons ooit lens voor een Benz, maar dat werkte niet. Voor ons. Werkt het echt voor jou?

Het Geld(t) Niet Voor Ons

Nou ja, wij snappen het niet, en we hebben echt de afgelopen maanden veel over van alles en nog wat nagedacht. Conclusie kan zijn dat wij nu naarstig op zoek zijn naar een excuus om niet meer te hoeven. Maar als je ons kent dan weet je waarschijnlijk dat dat niet zo is. En als je ons dus een beetje kent, dan weet je dat wij eigenlijk altijd super enthousiast zijn wanneer we iets leuks mogen doen. En al helemaal wanneer we er over mogen vertellen. Alleen vertellen we ons dan wel eens. We moeten dus op onze tellen passen, en gewoon alleen maar doen wat we leuk vinden. We gaan ons in ieder geval niets meer laten vertellen. Dromen én deze vorm geven. Dat is en blijft ons ding. Maar wel behapstukbaar. En niet per definitie om het geld. Geluk vergaren door het vergaren van geld geldt gewoon niet voor ons. Dat is wat ons betreft een geldige reden om te blijven dromen.


4 x 24 uur

Begint dicht bij te komen, hè?! Snap je niet wat we bedoelen? Check de vorige blogs!


Jac&Jordi


309 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page