top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

GrocersGoLocal.com #76

De Eerste Stapjes

Zo, na DayBreaker en Afficheonado is GrocersGoLocal nu een feit. We vertelden dat we een paar online ideeën aan het uitwerken zijn, en dit is nummer 3. Afficheonado, de webshop waar je originele vintage reclameposters kunt kopen, is op een week of twee na af. Uiteraard zullen we hem hier groots presenteren! DayBreaker wordt pas live gezet wanneer we on the road gaan. Naast dat er nogal wat techniek bij komt kijken, is het hele idee natuurlijk dat we de sessies live onderweg gaan uitzenden. Dat duurt dus nog even. Maar nu dus ook GrocersGoLocal. Zo hier meer over.


Er zijn mensen die zeggen dat we hier niet ons geld mee kunnen verdienen. Weer anderen zeggen dat we ons moeten focussen op één ding in plaats van op drie zaken tegelijk. Allemaal waar, en toch ook weer niet. Kijk, we hebben ons 25 jaar een slag in de rondte gewerkt, waarvan de laatste zeven jaar met Clubs&Subs, onze lunchroomketen in ruste, in de horeca. Dat zijn tropenjaren. Dan kun je simpelweg niet weer doorstarten zonder te resetten. En dat resetten heeft onze volle focus kunnen we je vertellen. Alle andere dingen zijn er voor om te zorgen dat we in eerste instantie kunnen overleven. Werkt het, dan is het top. Werkt iets -of alle drie de ideeën- niet? Nou, dan is er geen man over boord. Dan zoeken we iets nieuws, en was dit het gewoon niet. Bedenk; ondernemen is gewoon een ander woord voor proberen. Wanneer je niets onderneemt/probeert, dan gaat er ook zeker niks lukken. De eerste stapjes van ons stappenplan zijn gezet.

GrocersGoLocal.com

Eigenlijk is dit het allereerste idee dat we hadden toen bleek dat we aan het kortste end zouden gaan trekken en we de deuren zouden moeten gaan sluiten van onze restaurants. De pelgrimstocht naar Santiago De Compostela stond buiten kijf. Die gaat er komen. We moesten dus iets gaan verzinnen wat A) Leuk is! B) Onderweg uitvoerbaar is, en C) Online zonder personeel te managen is. Ons hart ligt toch altijd bij lekker eten en drinken. En wanneer je onderweg bent kom je altijd 1001 lekkere dingen tegen die je wel mee zou willen nemen. Het lijkt ons een goed plan om dat dan ook te gaan doen en alle thuisblijvers de kans te geven om al het lekkers dat we tegenkomen te bestellen. Dat kan middels een webshop heel goed onderweg. We gaan dus lokaal op zoek naar mooie producten. En omdat we het er allebei over eens zijn dat we niet gemaakt zijn voor de grote, onpersoonlijke, manier van zaken doen zijn we dus eigenlijk gewoon "Grocers", kruideniers. Alles wat we tot nu toe hebben gedaan was altijd het leukste toen het nog klein en persoonlijk was. En het bracht dan eigenlijk ook altijd het meeste op! Maar de nadruk ligt op leuk en lekker. En laten we nou stom toevallig al een eerste aanbieding hebben!


De Aller, Aller, Allerlekkerste!

Spanje ligt in de touwen. Alles is daar op slot en gelockdownd. Of gedownlocked? Of downgelocked? Of zoiets. Spanje draait natuurlijk op horeca en eten en drinken, en dat is nu dus -net als hier, maar dan een tandje extremer- tot stilstand gekomen. Een paar weken geleden werd ik gebeld door een Spaanse producent van Ibericohammen uit Extremedura. Hij verkocht natuurlijk zijn producten voornamelijk in Spanje, maar de markt is daar helemaal verdampt. In plaats van bij de pakken neer te zitten heeft hij gegoogeld naar bedrijven over de grens die misschien interesse zouden kunnen hebben in zijn hammen en worsten. Wij staan met ons cateringbedrijf nog steeds online, én we hebben een Spaanse naam dus één en één was voor hem twee en hij belde ons op. Het leek ons wel wat, en hij stapten vervolgens in het vliegtuig met een koffer hammen en worsten en is langs geweest. En wat hij liet proeven was écht héél erg goed. Dit waren absoluut de lekkerste hammen en worsten die we ooit hadden geproefd! Hoe grappig is dat?! Hij doet eigenlijk wat wij willen doen, maar dan andersom.


As We Speak

Hoe grappig is dit?! Nog voor GrocersGoLocal online is hebben we al producten van een "local" gescoord én verkocht! We krijgen terwijl we dit schrijven een bestelling binnen voor een aantal pakketten! Yes! Hoe leuk is dit! Maar nu vatten we meteen de koe bij de horens. Of het varken bij de poten, net hoe je het wil hebben, en sturen je de folder die we in elkaar hebben gehobbyd zodat jullie er naar kunnen kijken. En wellicht bestellen. Want je kunt nu toch geen kant op voor een hapje en een drankje, dus dan mag je jezelf best even kietelen!


Wil je de folder en prijslijst ontvangen?

Stuur dan even een berichtje of mail ons. We mailen je dan meteen! En stuur hem gerust door! Onze site is nog helemaal niet online, dus we moeten het hebben van mond op mond reclame.


Bedankt vast, en tot de volgende blog. We gaan dan beginnen met de verbouwing van onze bus tot "Sabbatibus"!


Jac&Jordi


179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page