top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Home Sweet Home #71

Koophuis

De kogel is door de kerk. We wisten dat het stond te gebeuren, maar we hebben het nu gedaan; we hebben een huis gekocht!

Onze makelaar, Daktent.nl, had een mooie gebruikte liggen. We zijn gisteren wezen kijken en we hebben hem genomen. Eind februari halen we hem op, en hopen dan op een mooie maand voordat we gaan afzakken naar het zuiden zodat we nog een paar keer kunnen oefenen. Vergeet niet dat we nog nooit hebben gekampeerd, dus het wordt een interessante proefperiode. Maar dat is voor dan. Nu zijn we blij, want we hebben de knoop doorgehakt. Eerst naar Santiago de Compostela, en dan de rest. Maar we gaan hoe dan ook! Vandaag twee uur met volle bepakking getraind. Ging soepel. Oud dametje zag ons lopen, en vroeg of we op bedevaart waren. "Ja mevrouw, zo iets" zeiden we en legden haar uit dat we aan het trainen zijn voor de "Camino" naar Santiago De Compostela. En hoe grappig?! Zij had hem ook ooit gelopen! En wij maar denken dat we de eersten zouden zijn!


Aantrekkingskracht

We stonden gisteren te wachten bij de daktent-verkoper om af te spreken om onze tent op te halen in februari. Ondertussen werd er een daktent gemonteerd op de auto van een jong koppeltje. We raakten met ze aan de praat, en na wat heen en weer gevraag vertelde hij dat hij zevenentwintig was en een eigen recruitmentbedrijf heeft en een reis naar Lapland en Noorwegen wil gaan maken. Zijn vader was kort geleden overleden op zestigjarige leeftijd in zijn slaap na een leven van snoeihard werken. Hij had wat geld geërfd, en had besloten om niet zoals zijn vader te worden, maar om naast zijn werk ook te doen wat hij graag wilde doen vóórdat het te laat is. Dus een tweedehands Landrover gekocht, daktent er op en er op uit. En dit is nou precies wat wij zo leuk vinden! Al die mensen met hun verhalen, én hun ballen, die buiten de lijntjes kleuren en gewoon doen waar ze van dromen! Er zijn te weinig dromers die doen en te veel doeners die niet dromen. Die twee die we gisteren ontmoetten behoren tot de eerste categorie. We hebben ze een kaartje gegeven en op onze blog gewezen. Niet om ze vervelen met ons verhaal, maar om ze te laten zien dat dromen er toe doet. Wij dromen er al van om meer van dit soort mensen te ontmoeten. Ze zijn er. En je hoeft niet eens zo hard te zoeken. Dagdromen heeft al een hele grote aantrekkingskracht merken we. We hopen dat ze ons ooit laten weten hoe hun droomtocht naar Lapland is verlopen.


Jac&Jordi

488 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page