top of page
Zoeken
  • Jac&Jordi

Je Moet Een Gat Laten Vallen, En Er Dan Zelf Inlopen #48

Nummer 14

De titel van vandaag is een gevleugelde uitspraak van Johan Cruijff, en dus waar. We hebben het zelf uitvoerig getest, en het klopt inderdaad als een bus. Het heeft alleen wel even geduurd voordat we het door hadden. Maar je snapt het natuurlijk pas als je het door hebt (vrij naar #14) Dat is nu dus zo. Het ging alleen niet vanzelf. We hebben echt heel hard getraind op het laten vallen van gaten. Het er vervolgens zelf inlopen was een makkie. Daar hoefden we nauwelijks voor te trainen, dat deden we puur op talent! Maar dat laten vallen van gaten, dat was wel even oefenen. Na verloop van tijd werden we er echt goed in. Er vielen aan alle kanten gaten alsof we door een Zwitserse kaas liepen (ook vrij naar #14). De gaten werden ook steeds groter, maar dat deerde ons niet. We liepen er als toch vanzelf in. Zelfs als er meerdere gaten tegelijk vielen. Dat kwam dan weer doordat we met z'n tweeën zijn. Dan laat je makkelijker een gaatje links of rechts vallen natuurlijk. Maar zoals met alles wat relatief simpel gaat, werd ook het laten vallen van gaten én het er dan steeds weer inlopen een sleur. We besloten daarom om een andere tactiek te gaan hanteren.


Nooit Simpel, Meestal Onhandig, Altijd Met Passie

Begonnen met ondernemen in 1996 om vervolgens ongeveer elke fout uit het boek te maken. Dat geeft niet. Wanneer je iets doet op gevoel, dan kom je er meestal ook wel. Duurt wat langer en de weg is wat hobbeliger. Ook allemaal niet erg, als je maar vooruit komt. Dat laatste gold zeker voor ons; we hebben zó veel dingen gedaan waarmee we op de één of andere manier een deuk(je) in het heelal hebben geslagen, dat we er makkelijk een boek mee kunnen vullen. Alleen dat geld hè, dat was een dingetje. Zoals gezegd laten we nogal makkelijk een gat vallen, maar lopen we die zelf wel weer dicht. Maar wanneer er gaten gaan vallen die je niet dicht kan lopen, maar alleen dicht kan kópen dan wordt het meer dan een uitdaging. Je moet dan kunnen vertrouwen op je verdediging, en die hebben we nou juist nooit echt goed georganiseerd. We vertrouwden teveel op onze backs, maar dat was geen goede tactiek. Die waren te vaak met hun eigen spel bezig. De oplossingen waren nooit simpel, de uitvoering vaak onhandig. Het resultaat was eigenlijk altijd dat wij de wedstrijd wisten te domineren, maar uiteindelijk bij het laatste fluitsignaal een ander met de schaal zagen staan. Vol met passie er in wil niet zeggen dat je wint. Die tactiek gaan we dus nu omgooien. Dat wordt ook wel even tijd. De fans zijn die lege prijzenkast ondertussen wel zat. Wij ook overigens.


Deé held gespot op een blok beton achter een braakliggend stuk land in Amsterdam West


Andere Tactiek? Andere Sport!

We hebben besloten om een andere tactiek te gaan hanteren. Bij nader inzien is dat eigenlijk geen juiste omschrijving. Nee, we kiezen niet alleen voor een andere tactiek, we stappen gewoon in een heel andere sport! Fuck it! Hoe vaak moet je er in blessuretijd naast pissen?! Dat trekt niemand, toch? We doen het gewoon zoals Michael Jordan; alleen dan niet met 6 titels op zak. Maar dat is een detail. Het gaat om de weg ergens naar toe, en immers niet per se om de knikkers. Toch is ook dat niet helemaal waar. Het gaat ook om de fans, hè. Die willen prijzen zien. Die kopen immers al jaren trouw seizoenkaarten. Daarom; een andere tak van sport!


Uitdienen Contract

Volgend seizoen zijn we in een heel ander tenue, in een heel ander stadion en met een heel andere insteek te zien. Het einde van dit seizoen gebruiken we om onze lopende contracten uit te dienen. Om reclamedeals na komen, en nog een paar sponsorverplichtingen af te handelen. Dan een winter keihard trainen, zodat we in het voorjaar onze opwachting kunnen maken. In een nieuw stadion, in een nieuw tenue en met nieuwe spelregels. Maar altijd met dezelfde insteek; genieten van het spel.


Jac&Jordi


260 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page