top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Komkommertijd #56

Waarom heet Komkommertijd Komkommertijd?

We vragen ons al jaren af waarom komkommertijd komkommertijd heet, totdat we een paar dagen terug hiervoor een verklaring hoorden op de radio! Met de komkommertijd wordt in de media verwezen naar de zomerperiode waarin meestal minder en minder interessant nieuws te melden is. Van ouds her was de komkommer de enige groente die in de zomer verbouwd werd, waardoor de zomerperiode ook wel de komkommertijd werd genoemd wat vervolgens weer door de media werd overgenomen als verwijzing naar de stillere periode gedurende de zomermaanden wat vermeldenswaardig nieuws betrof. Gaaf hé?! Maar wacht, er is meer!


Komkommertijd man!


Ongelofelijke Getallen

Wist je dat:

  • er op Google meer dan 32000 foto's van komkommers te vinden zijn?

  • komkommers al meer dan 3000 jaar gekweekt worden?

  • er momenteel 120 verschillende komkommer-rassen bekend zijn?

  • de zeekomkommer hier niet onder valt?

  • er tot wel tientallen komkommers aan één stengel kunnen groeien?

  • de komkommer wel 25000 genen heeft?

  • de groene komkommer alleen vrouwelijke bloemen heeft?

  • een komkommer superhandig is bij het in bedwang houden van een Kappa?!

Niet Zomaar Een Groente

Komkommers zijn super cool! Echt! Vooral in deze tropische omstandigheden is een komkommer misschien wel de allerslimste oplossing om het hoofd koel te houden wanneer je zwetend uit je bed dreigt te glijden. Dus denk de volgende keer goed na wanneer je over een komkommer spreekt. Het is niet zomaar een groente!


The Coolest Cucumber


Onmogelijk

Het is bijna onmogelijk om de komkommer de credits te geven die zij (niet vergeten; de komkommer is puur vrouwelijk) verdient. Het is waarschijnlijk de meest vredelievende groente op aarde. Er was namelijk wel ooit een Aardappeloproer in 1917, maar van een Komkommerconflict zul je bijvoorbeeld niet snel horen. Hierbij moet overigens wel vermeld worden dat de aardappel strikt genomen geen groente is. En volgens sommige wetenschappers de komkommer overigens ook niet... Komkommers hebben het lange tijd niet makkelijk gehad. Zo was er de laatste jaren een ban op kromme komkommers, en mochten van de EU alleen rechte komkommers worden verkocht. Gelukkig is dit onrecht (ha,ha!) ondertussen weer recht gezet (nog meer ha,ha!!). Maar even serieus nu. We zouden nog uren door kunnen gaan over de komkommer, maar we willen nog wat leuke feitjes en weetjes over dit ongekend interessante onderwerp voor jullie bewaren voor een volgende post.Mocht je na het lezen van deze post behoefte hebben om met iemand te praten of denk je zelf wel eens aan komkommers, dan kun je onder aan de pagina inloggen en een opmerking achterlaten.


Jac&Jordi


181 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page