top of page
Zoeken
  • Jac&Jordi

Let The Games Begin #68

Trainingskamp

Zoals we in ons vorige blog al zeiden; nog 6 maanden te gaan en dan gaan we 1200 kilometer hiken van Banyuls naar Santiago De Compostela. Da's wat anders dan 15 kilometer door de duinen van Schoorl struinen. En dat beseffen we ons ook terdege! Vandaar dat we serieus in trainingskamp gaan. We zijn Marktplaats opgedoken, en we hebben wat rugzakken aangeschaft. Vanaf nu gaan we met volle bepakking lange tochten lopen. En we gaan naar de sportschool om de komende zes maanden de zwakke punten te versterken, conditie op te bouwen en ons te laten afbeulen door Danny op de spinfiets. No mercy! En natuurlijk "No Pain, No Gain". Boeddha zei dat de reis belangrijker is dan het doel, maar nu we nog eens goed aan het rekenen zijn geslagen (dat doen wij altijd achteraf), dan is dat doel eigenlijk ook wel fijn. Wanneer we het gehaald hebben. Met nadruk op "wanneer" in plaats van "als", want halen gaan we het. Opgeven is geen optie (ook zo'n mooie). Hoe dan ook, wij gaan er vol in. En we kijken er naar uit. De afgelopen 9 maanden waren pittig, en het toppen van pizza's in een fabriek is natuurlijk ook niet ons einddoel, -hoewel het ons wel meehelpt om straks onze tocht te beginnen-, dus we tellen elke dag af! Zie ons maar als een stel kinderen in aanloop naar Sinterklaas. Alleen komt de Sint niet hier naar toe, maar gaan wij naar de Sint!


Het logo van de Camino Santiago De Compostela, De "Schelpenroute"


Dubbele Uitdaging

Wie ons kent weet dat we een beetje uitdaging niet uit de weg gaan. Sterker nog, het is een beetje onze brandstof. Naast onze tocht gaan we ook proberen om on-the-road een on-line-business op te tuigen. Je moet wat om handen hebben, toch? Maar zoals we la eerder hebben gezegd is het geen hobby-project. Zonder zaak en zonder vooruitzicht op onze originele B&B plannen (lees de posts maar terug voor meer duiding), is het wel degelijk bloedserieus dat we iets op poten zetten voor we weg gaan. Nou weten we wel dat pelgrims onderweg naar hun bedevaartsoord gevoed worden door de mensen die langs de route wonen, maar daar schenken ze vast geen wijntje bij. Kortom, we moeten wel op eigen benen kunnen staan. Op onze leeftijd. We zijn geen "halfies"! Hoewel...


Opvallend Stil

Hoewel wij er -zelf- van overtuigd zijn dat we geen halve garen zijn met een vaag plan, is het links en rechts opvallend stil om ons heen wanneer we over ons avontuur beginnen. Te stil... Zou het kunnen zijn dat men denkt dat we het toch niet gaan doen? Of denkt men dat het een belachelijk idee is? Of is men misschien wel een beetje jaloers? Of all of the above? We onderscheiden duidelijk een paar type mensen in ons netwerk. De Super-Enthousiastelingen; Die zouden zo meegaan als het kon, en gunnen ons er elke minuut/kilometer van. De Beren-Kijkers; Zij zien vooral problemen en onmogelijkheden en beren op het pad. Die er overigens ook zijn, daar in Noord Spanje. En de Stillen; Die reageren hooguit met een beleefd knikje of een besmuikt lachje. Die hebben waarschijnlijk ons het label "Midlife-Crisis-Slachtoffers" opgeplakt. Wij vinden het allemaal goed. We gaan, en de komende zes maanden wordt een reis op zich. Een twee sporentraject, want we moeten én fysiek klaar zijn, én we moeten on-line on-road on-the-case zijn. Daar wordt je een beetje stil van, nietwaar?


Menens

Dit Sabbaticouple Blog is enerzijds onze uitlaadklep die, mede door alle leuke reacties die we steeds ontvangen, ons een enorme boost heeft gegeven in de afgelopen maanden. Het werd een soort Self Fulfilling Prophecy; we schreven over iets wat we zouden willen waardoor we het gingen doen waar we dan weer over gaan schrijven waardoor we het ook daadwerkelijk kunnen doen. Ingewikkeld? Nee hoor! Doordat we richting de 30000 (!) views gaan, bereiken we ondertussen best een aardig publiek. En dat willen we nu even serieus onderstrepen. In de komende zes maanden - we zijn er nu zes onderweg- gaan we steeds meer laten zien. We zullen stapsgewijs onze online-business-ideeën gaan lanceren en we zullen de spanning opbouwen richting 22 maart wanneer we op pad gaan. Maar ook onderweg blijven we bloggen en vloggen. Dat kan een interessante propositie opleveren voor bedrijven of merken die zichtbaarheid willen. Onderschat de kracht van dit soort kanalen niet. Dus als je iets hebt waarvan je denkt dat dat via ons wel eens in de picture kan komen of ken je iemand waar van je denkt dat we die eens zouden moeten benaderen, laat het dan weten. Ons netwerk werkt. Voorbeeldje: Vandaag kregen we een mail van iemand die Patrick Kluivert kent. Zij heeft hem op Jordi's zoektocht naar zijn opa gewezen, en prompt stuurde hij -hij werkt bij Barcelona als hoofd jeugdopleidingen- een vermelding van Jordi's opa op de site van FC Barcelona! Kortom, het werkt! En straks met een paar kanalen er bij wordt de reikwijdte alleen maar groter. Dus heb je iets, bel ons op 06-51825296 (Jac) of 0652628028 (Jordi). Wat ons betreft is het menens!


Jac&Jordi

163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page