top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Materiaal Voor Een Kerstverhaal #87

De Filmrechten Zijn Nog Beschikbaar

Voor iedereen die ons volgt is het wel duidelijk dat wij dit jaar niet om gespreksstof verlegen hebben gezeten. Voor hen die net inschakelen raden we aan om blog 1 tot en met 86 even aandachtig door te nemen. Wij schrijven ondertussen door. 2020 is nog niet om, en eigenlijk is 2020 pas op 16 maart begonnen, maar we kunnen wel stellen dat -voor ons in ieder geval- dit een uitermate interessant jaar was. We wagen ons niet aan het uitvoerig geven van meningen, of zelfs niet de schijn wekken dat we er eentje hebben. Dat is ons recentelijk niet goed bevallen. Hoewel; sommige reacties waren eigenlijk best tragisch-komisch, maar aangezien wij geen aspiraties hebben om dit blog als stand-up comedypodium te gaan gebruiken laten we het daar maar even bij. Dit blog was er origineel voor om ons hart te luchten, en hopelijk anderen een hart onder de riem te steken. Dat is eerste is gelukt. Het tweede hopelijk ook. En nu terugkijkend denken we dat we ook voldoende materiaal hebben verzameld voor een spannend kerstverhaal! Alle componenten waren aanwezig. Lezen jullie even mee? De filmrechten zijn overigens nog te koop.


Een Block-Buster Van Bijbelse Proporties

We gaan nu niet in op de details (Blog 1 tot en met 86 dus). We zijn sowieso van nature geen omkijkers en navelstaarders. Nee, wij kijken graag vooruit. We houden graag de snelheid er in, en het afgelopen jaar heeft nergens ooit het gevoel gewekt dat we niet op topspeed door het scenario heen raasden. Eigenlijk werden we op ons wenken bediend. Verhalen vertellen ligt ons ook wel, dus resumerend denken we dat we een mooi Hollywood-scenario met Bijbelse accenten kunnen schrijven. Het heeft echt alle benodigde ingrediënten om rondom een knapperend haardvuur te vertellen. Er zijn -nog- geen kleinkinderen, dus we kunnen er nog aan schaven. Wanneer het getest is in huiselijke kring en het zijn plek tussen de verhalen over de Grinch, Scrooge, Jezus en Home Alone heeft ingenomen denken we dat we klaar zijn voor verfilming. Een Bijbelse Block-buster! Heeft iemand het nummer van Peter Jackson?


Ga Maar Na

Het wordt lastig om het publiek er van te overtuigen dat het op feiten is gebaseerd, maar we gaan ons best doen. Een korte opsomming van de gebeurtenissen:


Hardwerkend koppel bouwt ketentje van lunchrestaurants op. Kinderen stappen in en blijken water in cappuccino's met latte-art te kunnen veranderen. Mensen komen uit alle windstreken -ook het oosten- om dit wonder te aanschouwen. Koppel verkoopt Vinex-woning met aangebouwde stal om ster te volgen naar het zuiden en daar in het honds-katholieke Limburg een andere stal te verbouwen. Een onverwachte boodschap uit onverwachte hoek zorgt voor een plotwending van jewelste en koppel moet hals over kop het heilige land verlaten. Ondertussen worden de lunchrooms door een leger van barbaren overvallen en breekt er ook nog eens een Bijbelse plaag uit die de halve wereld geselt met verkoudheidsverschijnselen. De regeringen van alle landen besluiten dat de schuld bij iemand moet worden neergelegd en start een inquisitie tegen de horecaondernemers die en masse worden gekruisigd. Dit gebeurt op een plek die ze "het Torentje" noemen. Meestal op een dinsdag rond 19 uur. Er komen dan heel veel mensen kijken. Ondertussen hebben de hordes Barbaren de restaurants overlopen en smeulend achtergelaten. De kinderen zijn gelukkig ontkomen. Ze zwerven ergens in de woestijn, maar ze maken het goed. Het koppel heeft ondertussen geen huis, geen stal, geen restaurants en geen wierook, geen mirre en ook geen goud meer. Ze mogen in een andere stal wonen die op het dak staat van de fabriek van een wijze man met heel veel ezels en kamelen en werken daar vervolgens ook in. Ze zijn daar, omringd door Poolse elfjes van niet groter dan gemiddeld 1 meter veertig, dag in dag uit aan het werk. Ze krijgen gelukkig wel geschenken zoals allerlei pizza's zodat ze kunnen overleven. Tijdens het werk krijgen ze een goddelijke revelatie, en besluiten om naar Santiago de Compostela te gaan lopen. Onderweg daar naar toe gaan ze allemaal avonturen beleven wat natuurlijk weer zorgt voor een heleboel vervolgverfilmingen! We denken zelf aan George Clooney en Julia Roberts in de hoofdrollen. Het moet natuurlijk wel echt lijken!Nog Niet Klaar

We zijn natuurlijk nog niet klaar. Na de feestdagen begint het echte aftellen, en gaan we de langverwachte vervolgdelen schrijven. Dan nog acht weken voordat de Tocht der Tochten wordt ingezet. Om een groter publiek te bereiken overwegen we dat in het Engels te gaan doen. Een Oscar win je natuurlijk niet in het Nederlands.


Fijne Kerst allemaal, en we melden ons nog een keer voor Oud&Nieuw.


Jac&Jordi230 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page