top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Nóg Een Sabbaticouple Gevonden! #65

Testcase

We zijn op de terugweg van een weekje “proefdraaien” in aanloop naar onze tocht die we volgend jaar gaan maken richting Santiago De Compostela, en vervolgens naar ergens. Nou ja, soort van proefdraaien. De laatste dagen in een B&B in Normandië gezeten. Wel heel veel gelopen, maar het afzien zoals we in het vooruitzicht hebben was er niet bij. Wel heerlijk gegeten! In onze vorige post stipten we al aan dat volgens ons er ergens iets niet goed gaat wanneer je het huidige pad van je doodleuk doodwerken terwijl je op een doodlopende weg zit. Anna en Martijn, de eigenaren van de mega-leuke B&B waar we verbleven, snapten die denkwijze precies én brachten hem ook in praktijk! Beiden hadden ze een goede baan, mooi huis en min of meer alles wat ze wilden. Maar dus toch niet, want twee jaar geleden zat Martijn in zijn auto in wéér een file op weg naar huis toen hij bedacht dat dit geen leven was. Hij belde Anna, en zei dat hij klaar was met het hele circus. Ze zegden hun baan op, verkochten hun huis en vertrokken naar Frankrijk om daar een B&B te starten zonder enige zekerheid, maar mét het gevoel dat ze weer lééfden. Stoer verhaal van superleuke lui met een fantastische plek waar het goed toeven is. Wij zijn ondertussen nog overtuigder van het feit dat minder meer is, maar we willen wel méér, méér, méér van dit soort mensen met ballen!


Te Voet

We hebben ook besloten om toch te gaan wandelen naar Santiago De Compostela. We wilden gaan fietsen omdat de knieën van Jordi na een aantal operaties niet de meest betrouwbare onderdelen van zijn lichaam zijn, maar nu we al een half jaar flink aan het hiken zijn en we da afgelopen week elke dag tig kilometers hebben gelopen door ruig terrein denken we dat het gewoon haalbaar moet zijn. Jordi’s knieën geven geen kik. Zal ook wel komen omdat hij sinds Corona bijna acht kilo is kwijtgeraakt. We zijn altijd al wat acyclisch geweest… Hoe dan ook, het wordt dus wandelen met rugzak en tent. Schoonzus Kiki lijkt vooralsnog goed te herstellen van haar hersenbloedingen. Gisteren heeft ze de eerste stapjes gezet tijdens haar revalidatie, en met een beetje geluk zou ze wanneer ze zo goed blijft gaan met kerst thuis moeten kunnen zijn. Uiteraard weet niemand hoe één en ander gaat, maar het vooruitzicht is goed. Mocht ze tegen die tijd iets nodig hebben om haar woonsituatie te vergemakkelijken (traplift, rolstoel, looprek, speciale therapie, etc) wat niet door de verzekering wordt gedekt dan plakken we een fundraiser aan onze tocht om haar te helpen. Maar hopelijk is dat niet nodig, en komt ze er goed uit. Hoe dan ook goed nieuws!

Nog Maar Zes Maanden

Zo onderweg naar huis na een week niets aan ons hoofd, beseffen we ons dat we het laatste half jaar ingaan voordat we op pad gaan, en dat we nog een heleboel te doen hebben! We hebben natuurlijk een aantal plannen op stapel staan, en die moeten uitgewerkt worden. Het wordt dus nog aanpoten. We hebben heel erge mazzel met onze job in de pizzafabriek, want we delen een functie (Jordi werkt ’s ochtends, Jac ’s middags) waardoor we tijd hebben om daarnaast dus al onze initiatieven vorm te geven. Het scheelt altijd wanneer bevriend bent met de baas, en die je het gunt om op zoek te gaan naar je tweede berg. Dat boek hadden we trouwens van hem gekregen. Zou hij toen al de eerste barstjes hebben gezien?!

Daybreaker

Wat erg leuk is, is dat we de afgelopen dagen hele mooie opnamen hebben gemaakt voor de website daybreaker.fun. Jac gaat straks, wanneer we onderweg zijn, een paar dagen per week live yogales geven vanaf een mooie plek waar we ons op dat moment bevinden. We hebben wat proefshots gemaakt, en we denken dat het heel gaaf gaat worden! Jac wordt een online-yoga-yoda! Eerst nog de techniek onder de knie krijgen. Alles moet natuurlijk live van locatie worden gestreamd, maar als dat werkt, dan zullen we alvast wat proefsessies doen. Tegen die tijd nodigen we jullie allemaal uit om met Jac de dag te beginnen.

Over Techniek Gesproken

Die laat ons nog wel eens in de steek. We hebben een leuk filmpje gemaakt van de B&B die we hierboven ongegeneerd hebben aanbevolen. Maar doordat we de software nog niet helemaal door hebben krijgen we die niet overgezet. Filmpje volgt dus nog.


Jac&Jordi

230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page