top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Niets Werkt Meer, Dus Alles Kan Weer! #8

Vloek of Zegen

We moeten uitkijken dat we niet de indruk wekken dat alles tegen zit. Maar we moeten ook zeker niet de indruk willen wekken dat alles maar vanzelf gaat. Of je in een shit-storm terecht komt ligt niet altijd aan jou, maar het is wel aan jou of je dit ervaart als een vloek of een zegen.


Tandenstoker

Je moet jezelf gewoon vrij laten in je hoofd. Zie jezelf als een tandenstoker. Neem jezelf mee naar het bos, gooi jezelf tussen de bomen en roep; "Ga, je bent thuis, je bent vrij!" (Mitch Hedberg). Maar om je zo te kunnen voelen en het ook als authentiek te ervaren moet je wel eerst jezelf tegen komen. Voor ons natuurlijk makkelijk praten, want waar wij ook naar toe gaan, we komen altijd ons zelf tegen...


Vuile Was

Het universum werkt nu eenmaal volgens bepaalde wetten. Geen reactie zonder eerst een actie. Wil je een schone lei, dan moet je eerst je vuile was buiten hangen.The Long And Winding Road

Eigenlijk gaat het allemaal om afsluiten. Dat klinkt simpel, maar het is een lange weg voor je zover bent. Heeft allemaal te maken met ontkenning en zo. Als een kettingroker die alsmaar boos wordt wanneer iemand hem op de gevaren wijst, en past stopt wanneer 'ie is opgegeven. Alleen moet je het natuurlijk niet zover laten komen. Maar wel ver. Want dan heb je die weg afgelegd. En die weg komt langs allemaal plekken waar vandaan je dan weer allemaal ansichtkaartjes kunt versturen. Nou ja, je begrijpt ons wel! Kom op! Stick with us! Onze metaforen raken een beetje op!!


Automatisch Piloot

Wij hebben al lang geleden onze auto-pilot uitgeschakeld. Stapsgewijs weliswaar, maar we kunnen nu met zekerheid zeggen dat 'ie helemaal uit staat. Gezien de hobbelige buiklanding die we aan het maken zijn is dat wel duidelijk volgens ons.


Niet Voor Niets

De reden dat we met dit blog zijn begonnen is precies deze; we willen dat er minimaal één iemand is die iets aan onze knock-outs heeft (Ons record: 0-6). Niet dat we beweren dat het allemaal voor niets is geweest. Integendeel, wij putten er een enorme stoot energie uit. En nogmaals, dat gaat echt niet vanzelf. Ook wij zitten hier wel eens -meer dan eens- naar elkaar te kijken met een WTF-blik. Afgelopen woensdag bijvoorbeeld tijdens en na de rechtszaak. Pffff...


Autopsie

Gaat het niet allemaal zoals je zou willen? Nou, wij kunnen je zonder lang na te denken zeggen dat je niet de enige bent. Maar kom G-V-D uit die slachtofferrol en besluit dat je iets gaat doen waar je happy van wordt. Schrijf dat op. Hang aan het je muur. Tatoeëer het op je linkerbil. I don't know! Maar doe het! De keuze is reuze. Wij zijn voor jou op de autopsie-tafel gaan liggen. Doe er je voordeel mee!


Nog 12 Te Gaan

Nog 12 dagen voor het vonnis er is. Nadeel is dat dat best lang is. Voordeel is dat dat toch in ieder geval weer 12 blog-posts zijn om naar uit te kijken!


Jac&Jordi

253 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page