top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen #118

Ouderwets Maar Toch Anders

Het is weer ouderwets druk bij ons! Dat is iets wat wij niet helemaal kunnen uitbannen. Of beter gezegd; we laten het toe. En dat is helemaal goed, want we zijn al zes maanden lekker aan het dieselen dus een beetje actie kan geen kwaad. En actie hebben we! Dat voelt ouderwets, maar toch niet helemaal. We doen dingen ondertussen wel duidelijk anders dan voorheen, en dat is maar goed ook. We hebben naast alles wat we hadden kunnen veranderen in ons leven er ook maar voor gekozen om een 180 graden carrière switch te maken. Ondernemers blijven we, maar nu op een heel ander vlak. We zijn vanaf nu een schrijverskoppel met duidelijke taakverdeling; Jordi is de schrijver en Jac is de relatiemanager. En volgens ons ligt ons dat wel! Wat is er allemaal gaande?


Even Bij Beunen

Voor we leeg lopen over ons nieuwe avontuur eerst even bijpraten over waar we staan. De afgelopen weken was het tamelijk stil van onze zijde. Enerzijds omdat we druk zijn met ons nieuwe project, en anderzijds omdat er even wat geld in het laatje moest komen. Dat was -onder meer door de investering in ons boek, waarover zo dus meer- nagenoeg op. En zoals altijd in ons leven gebeuren de meeste dingen precies op het moment dat ze moeten gebeuren. Vijf weken geleden kregen we een belletje uit Banyuls van Jan Paul en Natasha. Zij zijn onze vrienden met het beste restaurant in Frankrijk (!) en bij hun hebben we onze bus geparkeerd toen we begonnen aan de Camino. Ze vroegen of wij op de vijftigste verjaardag van Jan Paul een paella wilden maken, en of ik zin had om te helpen met de verbouwing van hun nieuwe huis. Ze hadden een oude schuur gevonden die half in de rotswand was uitgehouwen. Echt een waanzinnig gave plek! Dat leek me wel wat, dus togen we naar Banyuls, serveerden een paella en daarna reed Jac terug naar Spanje en bleef ik achter voor de verbouwing. Wat ingeschat was dat een week zou duren werden er bijna vier. Afgelopen dinsdag heeft Jac me weer opgehaald en het resultaat mag er zijn. JP en Natas gaan vandaag verhuizen en wonen vanaf nu op een droomplek in de heuvels van Banyuls. Ik heb gelukkig wat inkomen kunnen genereren en nu hebben we weer wat lucht. Lucht om onze volgende stap te maken!


Het Boek Is Onderweg

Ja lieve mensen, het is nu officieel! Ons boek 'DoenDenkers' ligt bij de drukker! Twee maanden geleden zei Jac dat ik nu toch echt een boek moest gaan schrijven. Ik schreef twee hoofdstukken en via via kwamen die bij Geert van Kimpen, de Belgische bestseller-auteur, terecht. Die zag er brood in en maande me om door te blijven schrijven. Dat deed ik en binnen drie weken was het af. Samen met de uitgeverij van Geert knutselden we het boek in elkaar tot een uitgeef-klaar exemplaar. We zetten een marketingplan in elkaar en gaven de opdracht het te drukken en nu is de status dat het bij de drukker ligt en 15 oktober in de schappen ligt. En, en dat is helemaal te gek, het is al te bestellen in de voorverkoop!En dat is natuurlijk het spannendste gedeelte. tenminste, dat dachten we. Minimaal net zo leuk is, is dat Jac terwijl ik in Frankrijk aan het klussen was ons hele netwerk heeft gemobiliseerd en mij heeft aangeboden als keynote-spreker wat geresulteerd heeft in 4 boekingen voor spreekbeurten eind oktober in Beverwijk, Amsterdam en Maastricht. En er lopen nog een aantal opties. Op hetzelfde moment zijn we in contact gekomen met iemand die ons helpt om het boek op een professionele manier onder de aandacht te brengen van onder andere de media. Zij heeft me gevraagd of ik deel wil gaan uitmaken van haar sprekersbureau, dus nu is de omschrijving op mijn visitekaartje naast auteur ook keynote-spreker. Als dat geen rigoureuze carriere-switch is, dan weten we het niet meer! Mijn eerste lezingen zijn bij de Broedmachine in Beverwijk. Dat wordt georganiseerd door Teth, en als je wilt komen om me te zien en eventueel te bekogelen met rotte tomaten, dan moet je je wel vooraf opgeven. Dat kan via de link hieronder:


https://teth.nl/event/cultural-network/


Maar 'first things first'; voor iedereen die benieuwd is naar mijn eerste boek, en daarvoor twee tientjes over heeft hierbij de link om alvast een exemplaar te bestellen:


https://libris.nl/boek?authortitle=jordi-ramon/doendenkers--9789493191792


Waar een beslissing om alles los te laten en een stukkie te gaan lopen al niet toe leidt?! Supergrappig is ook dat Jac terwijl ik weg was in de pen is geklommen en allerlei media heeft aangeschreven. Zo heeft ze vier weken geleden een interview met glossy 'Linda' gehad en afgelopen woensdag met maandblad 'Wendy'. Dat laatste artikel is in vier dagen meer dan tienduizend (!) keer gelezen en is momenteel één van de best gelezen artikelen en heeft al honderden reacties opgeleverd. Jac heeft er een dagtaak aan deze te beantwoorden. Hieronder de link naar het artikel in de Wendy:


https://www.wendyonline.nl/jacqueline-en-haar-man-verloren-horecazaken-en-maakten-pelgrimstocht-naar-santiago-de-compostella/


We Gaan Verhuizen

Vanaf de volgende keer dat we iets posten zal dat niet meer op dit blog zijn. In het kader van de 'professionalisering' zullen we vanaf nu in de hoedanigheid van 'DoenDenkers' communiceren. Dat zal de aandacht op ons boek en de seminars vergroten, en dat is voor ons natuurlijk best belangrijk willen we dit leven kunnen voortzetten. Dat 'leven' is niet zomaar een opwelling. We zoeken al lange tijd naar iets dat ons past. Het ge-ren als serie-ondernemers is ons niet in de koude kleren gaan zitten, en zoals we al eerder zeiden is dat uiteindelijk niet ons ding gebleken. We zijn blij dat we onze creativiteit weer terug hebben gevonden (wil je precies weten hoe we dat gedaan hebben, bestel dan ons boek!), en nu willen schrijvend en sprekend proberen mensen te motiveren om niet bij de pakken neer te zitten. Er is nog zoveel moois en leuks te doen. Daar moet je alleen wel wat voor loslaten, en op dat vlak durven we onszelf ervaringsdeskundigen te noemen!


Daarom laten we vanaf nu onze rol als 'Sabbaticouple' los en gaan we door als 'DoenDenkers'. Deze blog blijft wel bestaan zodat je die altijd ter lering en vermaak kunt terug lezen. Ook blijven we hier elke keer als we wat posten op 'DoenDenkers' een melding geven. Net als op deze Instagram en Facebook account.


Maar nu dus de uitnodiging om massaal te switchen naar:


https://www.doendenkers.online


We hopen jullie allemaal daar weer te zien! Net als hier hebben we daar een blogsectie en we blijven deze posts delen via onze socials, maar het zou leuk zijn wanneer jullie rechtsreeks daarnaar toe komen. Ook bieden we de mogelijkheid aan je in te schrijven met je emailadres voor onze nieuwsbrief. We mailen je dan onder andere 5 tips om te worden zoals wij! Wie wil dat nou niet?! Ha, ha, vraag me af of dit wel voor iedereen een aantrekkelijk perspectief is?!


Zo Zie Je Maar Weer

Wij propageren het al vanaf dag één, maar dit is weer een onderschrijving daarvan; wil je dat er iets gebeurt in je leven dan moet je dingen doen en andere dingen loslaten. Wij zijn er een beetje aan verslaafd geraakt, en dan op een goede manier. Denken we. Dit nieuwe avontuur lonkt. Of liever gezegd, voelt goed want we zitten er ondertussen midden in. Ok, we hebben onze laatste euro er in geïnvesteerd, maar we geloven er heilig in. En niet geheel onbelangrijk; we worden er gelukkig van! Zo zie je maar weer; anderhalf jaar geleden zaten we bovenop een pizzafabriek in Heerhugowaard, en nu wonen we onder een tropisch zwembad in Spanje. Van horecaondernemers onder hoogspanning naar een schrijverskoppel zonder stress. 'Kan niet' hebben we al lang losgelaten. Doen wat we Denken omarmen we. Probeer maar, en wees verbaasd over wat je dan allemaal opeens kan! We zien je weer op 'DoenDenkers.online!


Jac&Jordi700 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page