top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Once Upon A Time #19

Uur U

Het wordt nu menens. Over 24 uur hebben we -als het goed is- de uitspraak van de rechter in ons kort geding van 14 dagen geleden. Koele kikkers als we zijn was het tot vandaag niet echt iets waar we elke minuut aan dachten (behalve wanneer we ons blog eindigden 😊), maar nu wordt de spanning toch wel voelbaar hier! Het kan letterlijk alle kanten op. Zoals we al schreven, zullen we ons moeten schikken naar de uitspraak van de rechter. Het is maar gissen, maar wat ons betreft zijn er een paar reële opties waar we rekening mee moeten houden. Eens zien wat ons eventueel te wachten kan staan:


Het Menu

1. De rechter wijst onze claim toe. We krijgen 100% van wat we nog tegoed hebben, en de tegenpartij wordt opgedragen zich aan het contract te houden. Voordeel: we krijgen geld tot einde contract. Nadeel: volgend jaar verloopt ons huurcontract, en dat wordt natuurlijk nooit meer verlengd.

2. De rechter wijst onze claim toe. We krijgen 100% van wat we nog tegoed hebben, en de tegenpartij wordt opgedragen zich aan het contract te houden. Die gaat hier niet mee akkoord, en beroept zich op het feit dat ze ons de wacht aan hebben gezegd. Tegenpartij moet dan nieuwe rechtszaak starten om aan een nieuwe rechter te vragen om ons er uit te zetten. Voordeel: we krijgen geld tot aan de nieuwe rechtszaak. Nadeel: weer een heleboel gelul en kosten, en nog steeds geen zicht op een nieuw huurcontract

3. De rechter wijst onze claim -geheel of gedeeltelijk- toe en adviseert de tegenpartij ons uit te kopen, omdat er geen zicht meer is op een verdere normale samenwerking. Voordeel: we krijgen geld en we zijn van deze negatieve situatie af. Nadeel: direct einde bedrijf

4. De rechter wijst onze claim -geheel of gedeeltelijk- toe en adviseert de tegenpartij ons uit te kopen, omdat er geen zicht meer is op een verdere normale samenwerking. Tegenpartij weigert en stapt naar nieuwe rechter om ons er alsnog uit te laten zetten. Voordeel: we krijgen -een deel- van ons geld, en ons contract loopt door tot aan nieuwe zitting. Dit kan wel eens heel lang duren, waardoor we ondertussen gewoon betaald moeten worden door tegenpartij. Wanneer tegenpartij slim is, schikken ze uiteindelijk toch met ons om een lange en kostbare gang naar de rechter te voorkomen. Nadeel: lange weg te gaan met veel negativiteit en kosten

5. De rechter wijst onze claim geheel of voor een belangrijk deel af, en wijst de door de tegenpartij gewenste ontbinding van het contract toe. Voordeel: We hebben alle tijd voor ons blog. Nadeel: Direct einde oefening. Alles voor niets geweest.Besef

Bovenstaande scenario’s doornemend groeit nu natuurlijk het besef dat we over 24 uur beginnen aan een nieuwe fase in ons leven. Al dan niet a la minute, of met een horizon van maximaal een aantal maanden. Dat is best vreemd. Gisteren hebben we onze spullen opgehaald in Limburg. Of liever gezegd; 80% naar de kringloopwinkel gebracht, en twee flessen jenever (Ome Peter!) en onze foto’s mee teruggenomen, en morgen weten we wanneer onze zaak definitief verleden tijd is. We zullen een positieve uitspraak gepast vieren en een negatief advies dragen als een man… en een vrouw natuurlijk.

Lee Towers

Wij kijken graag vooruit, en dat kunnen we morgen -al dan niet meer of minder comfortabel- doen. We zijn niet zo van het terugkijken. Dit blog is daarom ook voor ons een nieuwe ervaring. We werden al schrijvende gedwongen om context te verschaffen voor jullie lezers, maar ook voor ons was het interessant om de zaken eens goed op een rijtje te zetten. Nu werd ook voor ons duidelijk waar we met enige regelmaat tegen aan lopen. Dingen werden een stuk helderder. We kregen een soort Lee Towers-momentje: “We Can See Clearly Now”!

To Be Or Not To Be

We melden ons morgenavond weer. Uitspraak kan wel tot 17 uur op zich laten wachten. Overleggen met advocaat natuurlijk over inhoud uitspraak en dan -onverbeterlijk positief als we plegen te zijn (sorry ome Peter)- die Fles Champagne van Lowie en Jennifer openen.

Belangrijke Duiding: Wat er ook gebeurt, we zullen dan op korte of middellange termijn afscheid moeten gaan nemen van onze laatste collega’s. Dat is om alle redenen niet leuk natuurlijk. We hopen dat zij snel goed terecht komen. Het zijn hele toffe lui, dus als iemand nog iets weet voor ze?!

24 Uur

Tellen jullie mee?!

Jac&Jordi

307 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page