top of page
Zoeken
  • Jac&Jordi

Pulp Fiction #28

Het Scenario

Tijd voor duiding en helderheid. We zitten hier alles eens de revue te laten passeren van de laatste tijd, en snappen nu aan de hand van deze overpeinzingen dat we het zelf ook allemaal niet meer helemaal begrijpen. Het lijkt allemaal zo simpel wanneer je, zoals wij altijd proberen te doen, op zoek gaat naar de meest voor de hand liggende, transparante en faire oplossing. Maar dat is het niet. Iedereen -lees; "Iedereen"- waar we nu mee dealen maakt er een sport van om niet zijn deel van het feest te hoeven betalen. Dat resulteert in een steeds weer terugkerend fenomeen, genaamd "Gelul Op De Vierkante Millimeter". Maar omdat het om geld gaat, dat spul waar je iets mee kunt kopen waar je eigenlijk niet zo veel aan hebt op de keeper beschouwd -eten en onderdak daargelaten-, is iedereen bereid om principes en moraal zonder pardon een nekschot te geven, en in vuilniszakken te wikkelen en in beton te gieten. Klinkt zielig. Is het niet, maar het bekt lekker. Per saldo is dit wel hoe het werkt.


De Trailer

We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen -meer- begrijpt hoe e.e.a. ook alweer zit. Dat gevoel werd vandaag versterkt doordat iemand een bericht achterliet met de volgende tekst: "Hoi Jordi, geen idee waar het allemaal over gaat, maar gefeliciteerd en ga zo door!" Er is duidelijk behoefte aan duidelijkheid! Daarom hierbij een trailer: "Kort gezegd is de jacht geopend op twee hoofdrolspelers, maar het is een wirwar van plots". Daarom even een pas op de plaats, en hierbij een overzicht van de hoofdrolspelers:The Good, The Bad And The Ugly.

Jac&Jordi: Schrijvers van dit blog. Op dit moment leidende (Nee, niet "lijdende") voorwerpen van een aantal intriges. Eigenaren van een klein imperiumpje (ik weet het, kan niet. Twee maal klein... Hoe heet dat ook alweer??) van lunchrooms die één voor één omvallen door foute vastgoed jongens, gedweeë tussenpersonen, onduidelijke afspraken en een licht naïeve inslag daar waar het gaat om het najagen van dromen.

De Tegenpartij: het facilitair bedrijf waartegen Jac&Jordi een rechtszaak zijn begonnen -en hebben gewonnen- en dat als tussenpersoon dient bij de exploitatieovereenkomst van hun laatste nog rechtopstaande lunchroom. Gaan de kosten betalen van de rechtszaak, maar vallen nu over technisch-juridische muggenzifterij als laatste redmiddel.

De Eigenaar: Eigenaar van het pand waarin laatste lunchroom is gevestigd. Juridische opdrachtgever van "De Tegenpartij" en geen fan van Jac&Jordi wegens weigering van deze laatste twee om op te geven. Dat geen fan zijn zal ondertussen ook gelden voor "De Tegenpartij".


Sequel

Limburg: Beoogd B&B avontuur in Limburg dat zeer recentelijk strandde na twee jaar voorbereiding. Voorlopig figurant in het feuilleton. Heeft potentie voor een vervolg.


Plot

De Buit: Alles draait om geld. Iedereen wil de koffer met inhoud, en is bereid daar ver voor te gaan. Algemene aanname is dat Jac&Jordi die hebben, waardoor iedereen achter ze aan zit en bereid is grof geschut in te zetten. Vooralsnog volledig onduidelijk of er überhaupt een buit is.


Film Noir

Iedereen is boos. Verwijten over en weer. Wapens op tafel. Jac&Jordi doen het vooralsnog goed, maar zien sneaky bad-guys achter elke deur. Een soort theater van de lach, maar dan eigenlijk best droevig als je er goed over nadenkt. Zeker gezien het grote aantal sneue bijrollen.


Voice Over

Zonder voice-over is deze film verloren. Teveel bad guys, teveel losse flodders, teveel plotwendingen. We need status! Ok, let goed op:

"Jordi&Jac hebben bijna onbeperkte energie. Die zetten ze nagenoeg onbezoldigd in voor elk plan dat ze wordt voorgeschoteld. Hun tomeloze inzet, goedgelovigheid en ongebreideld doorzettingsvermogen wordt nagenoeg continue door alle partijen ten onrechte aangezien als domheid en derhalve ook zo ingeschat. Vanuit de invalshoek van de Dark Side klopt dit ook. (Een vleugje Star Wars erbij kan geen kwaad. Merchandising is uiteindelijk het doel). Er wordt aan ze getrokken, op ze gejaagd en hordes zombies zonder eigen leven lijken ze in te sluiten. Het wordt spannend! Rechtszaken worden eventueel doorgezet, redelijke oplossingen worden rücksichtslos aan de kant geschoven. It's not over yet!" Het is een strijd tussen eikels en eekhoorntjes.


Recensie

Gezien het grote aantal bezoekers en voorstellingen van dit thrillerblog -eind deze week richting10.000 hits en 7.000 bezoeken in 4 weken- lijkt het wel zo te zijn dat dit genre een onverwacht groot publiek trekt. Spin-offs zijn daarom te verwachten, en het feit dat de voorstelling nog niet eens over is, doet vermoeden dat er een grote behoefte is aan dit soort spaghetti-western-achtige real-life-soap-feelgood-movies. Aangezien deze blockbuster alleen in dit theater speelt, adviseren we jullie daarom om zoveel mogelijk mensen op dit blog te wijzen. Het feit dat de uitkomst nog steeds onzeker is, is absoluut een garantie voor een kaskraker. Blijf kijken!


Jac&Jordi200 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page