top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Roadmap #67

Nog 183 Dagen


Nog maar 183 dagen. Nog niet zo lang geleden dachten we dat het nog 200 dagen of zoiets was voor we onze rugzak -en ons leven- omgooien en richting Santiago de Compostela gaan. Maar het is nu dus nog "maar" 183 dagen. We zijn aan het aftellen. Morgen nog 27 weken. Precies 6 maanden. En vorige week was het precies 6 maanden na de lockdown waarmee alles voor ons in een stroomversnelling kwam. Dat lijkt wel gisteren, dus 22 maart -onze startdatum- staat ook zo voor de deur! Veel te doen dus nog. Van het opzetten van de websites tot het aanschaffen van allerlei dingen die we onderweg nodig gaan hebben. De beslissing om te gaan lopen in plaats van fietsen. Het vertrekpunt -geen idee nog-, en de voortzetting nadat we in Santiago De Compostela zijn aangekomen; onze reis in de bus door -delen van- Europa. Of niet, en komen we huilend weer terug. Alles kan. En alles mag. Hoe leuk is dat?!


Breek Die Bubbel

Gisteren hebben we een tuintheater bijgewoond van Loulou Rhemrev, tevens één van onze aandeelhouders, in Haarlem. Een gerespecteerde en veel gevraagde actrice, maar net als wij midscheeps geraakt door de lockdown en nu dus theaterloos. Maar LouLou liet haar hoofd niet hangen, en organiseert nu zelf voorstellingen in tuinen bij mensen thuis. Superleuk, en een aanrader. Ook voor wie een grote tuin heeft! Wil je eens wat anders doen, benader haar dan (laat ons even weten, en we brengen jullie in contact). Succes gegarandeerd! Daarna al borrelend -natuurlijk- met de andere gasten aan de praat geraakt. Eén daarvan was een dokter die een boek aan het schrijven is over hoe mensen uit hun "bubbel" kunnen breken die ze gevangen houdt in, vaak, benauwende situaties. Nou, die bubbel kennen we, en eruit breken deden we. Volgens ons. Wij vonden het grappig dat iemand daar een boek over schrijft. Hij vond het grappig dat ons verhaal het zijne onderschrijft. "Toeval bestaat niet" zei hij, :"Het valt je toe". Mooi omschreven. Zou onze situatie niets met omvallen, maar met toevallen te maken hebben? Wij denken graag van wel!

Het Tuintheater van LouLou


Vrij, vrijer, vrijst

Jac zei het goed. Doordat onze zorgvuldig -nou,ja- opgebouwde bubbel is gebarsten stroomde het opgebouwde weg, maar stroomde de vrijheid naar binnen. Een soort van communicerende vaten situatie. Ze zei gisteren tegen iemand die nogal schrok van ons verhaal dat ze zich lang niet zo vrij had gevoeld. En naarmate onze klok aftikt richting de start van onze sabbaticale plannen wordt dat gevoel alleen maar groter. Stel dat alles anders loopt, dan hebben we dat gevoel in ieder geval -weer- ervaren. Wat er ook gebeurt, wij zijn ontbubbeld en dat houden we graag zo!


Update Messi, Suarez En Mijn Opa

Kleine update; We hebben FC Barcelona benaderd en verteld over de zoektocht naar andere hattrick scorende spelers. Ze hebben gereageerd en ons een vragenlijst gestuurd. Aan de hand daarvan gaan ze kijken of ze beeldmateriaal van Jordi's opa hebben (en het liefst natuurlijk van zijn hattrick tijdens "El Classico" van 5 mei 1931) en wat de kosten daarvoor zijn. Hoop niet dat ze het salaris van Koeman meenemen in hun berekeningen. Wordt vervolgd!


Jac&Jordi


128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page