top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Sterk In Je Schoenen #10

Slapen Jullie Wel?

Waarschijnlijk krijgen jullie, als jullie deze blog in de kinderschoenen een beetje beginnen te volgen, wel door dat ons leven niet helemaal ongemerkt voorbij glijdt. Wij hebben er voor gekozen te ondernemen. Wij gaan met allerlei ideeën, mensen en projecten in zee, en wij maken graag dezelfde fout minimaal twee keer. Dat resulteert in een turbulente tijd. Al een jaar of twintig. Mensen die ons kennen, of kennis nemen van onze situatie vragen bijna allemaal steevast: "Kunnen jullie nog wel slapen?" En hoewel wij ook maar mensen zijn, en verre van ongevoelig zijn voor de mentale én fysieke druk die een bedrijf en de ons omringende randverschijnselen met zich meebrengen, kunnen we volmondig zeggen dat dat zeker het geval is. God zij dank! Maar dat gaat niet vanzelf.


Respect

Hoewel wij de druk allebei anders ervaren, en dus ook op een andere manier de rekening gepresenteerd krijgen, hebben we allebei één belangrijk ding gemeen; We hebben respect voor ons lichaam. Wij denken dat dat dé sleutel is. Wij kijken elkaar soms aan wanneer er wéér een boemerang uit onverwachte hoek ons op ons achterhoofd raakt, en moeten dan na de eerste klap soms lachen over hoe bizar veel je moet incasseren om een bedrijfje draaiend te houden en te dealen met al die mafketels die je in dat proces tegenkomt. Klinkt grappig en relatief onschuldig, maar dat vreet aan je. En wanneer je dat toelaat en je niet sterk in je schoenen staat, dan ligt een beetje hartklapper, mentale breakdown of één of andere creatieve combinatie hiervan op de loer. Maar wat doen we dan om onze Olympische -ha,ha- vorm te behalen en te behouden?Tarzan

We zijn allebei sporters. Geen extreem getalenteerde of zo (dat geldt overigens wel voor Jac, maar dan in combinatie met haar wereldberoemde talent om anderen aan het sporten te krijgen) maar wel hele enthousiaste. Alles met ups&downs natuurlijk, maar de rode draad door ons leven is dat we beiden een drang naar een bepaalde fysieke gesteldheid hebben waardoor we ons altijd een beetje Tarzan voelen. En dat behoud van een bepaald fysiek level heeft ons er altijd -en nog steeds- door heen gesleept.


Alles met mate

Jac doet alles -meer dan Jordi- met mate, en juist die mix van beweging, gezond eten, veel slapen en heel soms (😁) een glaasje goede wijn van "The Spirit Of Wine" van Lowie en Jennifer om de zaken wat soepeler te kunnen relativeren is het grote geheim. Maar er is meer!


Onze Shamanen

Al meer dan twintig jaar halen we frequent onze "apk-tjes" bij onze "Shamanen". Wij kennen een paar ongelofelijk getalenteerde mensen die zich bezig houden met alternatieve geneeskunde, en zonder die onderhoudsbeurten hadden we allang aan de beademing gelegen. Voor acupunctuur gaan we naar Ronald Vos in Den Ilp. Jordi had twintig jaar geleden na de zoveelste holteontsteking aan een aantal behandelingen van Ronald genoeg om er volledig van af te raken. En je wordt er zooo ontspannen van! Jac (en Jordi) zweert naast de acupunctuur van Ronald bij de Biofotonentherapie van Judith Nicolaas om de balans in je lichaam te herstellen. En wanneer toch alles gaat piepen en kraken, dan laten we ons rechtzetten door Rocco Kuijper die middels Toegepaste Kinesiologie je frame weer waterpas zet. Ontspannen doet met name Jac tijdens de yogalessen van Monique en Patrick van ZenZo Yoga. Wij weten dat zij onderdeel zijn van ons fundament. Deze mensen zijn voor iedereen bereikbaar. Doe het, en begrijp waarom wij maar niet willen neervallen!


Topsport

Ondernemen is topsport. Je moet er elke dag 100% zijn, je moet dealen met klanten, leveranciers en personeel. Je hebt alle ballen in de lucht te houden, en wanneer je net als wij in de hospitality business zit, moet je ook nog eens vriendelijk en geduldig zijn. En natuurlijk geldt dat voor iedereen, maar als ondernemer schaak je op 5 borden tegelijk en ben jij altijd degene die het licht uitdoet. En er als eerste weer is. En dat vergt een fysieke en mentale balans die klopt als een bus. En dat is bij ons het geval.

Disclaimer: dit gaat overigens niet per se op voor onze financiële balans 😉


Woordje Van Jac

"Dit alles gezegd hebbende, moeten jullie wel weten dat zelfs met alles wat wij doen om voor ons zelf te zorgen, de stress nog kan toeslaan. Ik zelf heb echt stress gehad en liep te hyperventileren met een te hoge bloeddruk en hoofdpijn van al het gedoe de laatste tijd. We zijn dus echt niet immuun voor al het gelul. Maar focus op je gezondheid, en dan trek je jezelf wel weer op het juiste spoor. Wees blij wanneer je dat nog zelf in de hand hebt, en kies voor iets anders wanneer je in iets zit dat niet past. Onze schoonzus Kiki ligt al 3,5 weken in coma. Eens de motor in onze keuken, en nu dus in zo'n vreselijke situatie. Het kan iedereen gebeuren, maar zorg voor een goede verdediging door jezelf in shape te houden!"


4 Down. 10 To Go

Nog 10 dagen onzekerheid en vragen. Ben benieuwd wat de rechter gaat beslissen!?


Jac&Jordi

283 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page