top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Lockdown achter ons. Rechtzaak voor ons. #5

Lockdown

Wij hebben een lunchroom. We hadden er zes, maar daarover in een volgend blog meer. We hebben dus een lunchroom, en die moest dicht i.v.m. de lockdown. Daarover hoeven wij niet uit te wijden. Iedereen op de hele wereld weet dit. De laatste drie maanden gaat het nergens anders over. Onmogelijk te missen. Covid19 beheerst alles. 2 juni mochten we weer open, en je zou denken dat wij helemaal blij en opgewonden hierover zijn. Dat zou ook zo moeten zijn, maar we hebben ondertussen nog iets anders aan ons hoofd.


Rechtszaak

Morgen,10 juni, staan we in de rechtszaal tegenover onze verhuurder. Van deze verhuurder krijgen we namelijk nog een stoot geld i.v.m. een contractueel afgesproken omzetgarantie. Onze verhuurder wil echter van ons af. Ze willen de horeca zelf gaan uitbaten, al zeggen ze van niet. En natuurlijk willen ze niets meer betalen. Ze hebben spijt van de gemaakte afspraken, en proberen ons nu te lozen.Uitzetting

Als sinds begin van dit jaar proberen ze ons er uit te zetten. Zonder pardon deelden ze ons mee dat ze de samenwerking per direct beëindigden, en dat we het pand dienden te ontruimen. Want teveel klachten van de bedrijven die in hetzelfde pand zitten over onze service en kwaliteit. Nu vergeten we misschien wel eens een plakje tomaat op een BLT. En wellicht hebben we wel eens een latte macchiato geserveerd i.p.v. een cappuccino maar dan houdt het ook wel op. Wij in de stress natuurlijk! WTF, waar gaat dit over! Navraag bij de bedrijven in het pand leverde verbaasde blikken op. Niemand had ooit een klacht geuit richting verhuurder. Huurders op hun achterste benen, want hun naam werd oneigenlijk gebruikt. Bleek dat de verhuurder probeerde om via een onaangekondigde huurverhoging onze omzetgarantie door de huurders van de kantoorruimtes in het pand te laten betalen. En daar zijn ze niet blij mee, dus die slepen de verhuurder voor de rechter.


K*t Smoezen

Huurders hebben en masse een schrijven ondertekend waaruit blijkt dat er nooit een klacht is geweest, dus dat probleem is opgelost. Niets is minder waar, dus probeerde de verhuurder nog een paar andere k*t smoezen in te zetten om ons alsnog er uit te zetten. Ze moeten ons immers betalen, en wanneer ze ons er uit zetten op basis van door ons gemaakte fouten of contractbreuk, dan hoeven ze niet te betalen. En dat laatste argument leek ze wel een goede.


Contractbreuk.

Ze redeneren als volgt; Wij baten de horecagelegenheid uit die we van hun huren. We hebben een contract, en in dat contract staat dat wij dus die horecagelegenheid uitbaten, en dat zij ons hiervoor een bepaalde omzet garanderen. Halen we die bepaalde omzet niet, dan vullen zij dat aan. Maar in het contract staat ook dat wij 5 dagen per week die horeca moeten exploiteren naar beste eer en geweten. En dat hebben we niet gedaan de laatste 3 maanden, want we moesten dicht op last van de regering i.v.m. Covid-19. Dus "contractbreuk" stelde men bij de verhuurder!


Een pak geld, maar vooral onze naam

Dus hoeven ze niet te betalen vinden ze nu. Simpel! Dat zien wij echter anders. En volgens ons ziet ieder weldenkend mens dat anders. Wij krijgen nog een pak geld van ze, én we hebben nog een contract van een jaar, én ons valt niets te verwijten. Maar belangrijker; we hebben 8 jaar lang snoeihard gewerkt om van ons bedrijf een gerespecteerde toko te maken en nu wordt onze naam door het slijk gehaald. Dit soort lui moet gewoon een keer gestopt worden, want die hebben geen enkel moreel besef. Het gaat namelijk niet alleen om ons, maar ook om de mensen die bij ons werken. Die hebben ook gezinnen, en zijn net zo betrokken bij het bedrijf als wij en proberen dagelijks al onze gasten te verwennen. Dat mag toch niet zomaar over zijn?!


Alles of Niets

Wij, en de rest van de wereld, moesten dicht. En dat heeft al pijn genoeg gedaan kunnen we verklappen. Krijgen we het geld niet, dan zitten we in een vrije val. En dat is geen optie. We hebben ze daarom voor de rechter gedaagd. Morgen is het kort geding. Alles of niets! Uitspraak horen we meteen, dus morgen weten jullie het ook! We hopen op een beetje gerechtigheid...


Jac&Jordi701 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page