top of page
Zoeken
  • Jac&Jordi

The Bright Side #14

Op Pad

Wij zijn niet religieus, maar wel gelovig. Soms on, soms bij en iets te vaak goed dan goed voor ons is. We geloven in karma en in voortekenen. We geloven dat je geen vierkantjes door ronde gaatjes moet proberen te duwen. We geloven dat er meer eikels dan eekhoorntjes zijn en we geloven dat je niet moet vechten tegen de bierkaai, niet aan dode paarden moet trekken en geen ruzie moet maken met windmolens. Maar vooral geloven we dat de dingen gaan zoals ze gaan en dat je altijd vooruit moet kijken. Gisteren hebben we een goed gesprek gehad met onze Limburgse vrienden, en nu staat onze blik op vooruit. Zoals die eigenlijk altijd wel staat. We gaan weer op pad.


Transformatie Op Transformatie

We startten het plan door beiden onze huizen te verkopen. We hadden het al lang over deze stap, en nu we een plek hadden gevonden was het een logische. Zij verkochten hun bedrijf, en wij bereidden een exit voor waarbij onze dochter en schoonzoon de zaken over zouden nemen. Dat is transformatie pur sang. Het feit dat we zo easy afscheid hebben genomen is ook een teken van transformatie. Geen nijd, slechts blijheid. Misschien moeten we een zelfhulp boek gaan schrijven!


Droom Voor Even, Maar Vrienden Voor Leven

Degenen die ons kennen weten dat we al bijna 3 jaar bezig zijn met ons Limburgse Plan; een B&B met horeca en evenemententuin in Limburg. Onze vrienden zijn 2 jaar geleden al afgezakt naar het Zuiden. Wij zouden volgen. Afstand, Tijd, Corona en dat altijd stomme geld beslisten anders. Wat we alle vier al enige weken wisten hebben we gisteren in goede harmonie uitgesproken; Limburg is en blijft een droom voor ons. We gaan ieder onze eigen weg. Respectvol zoals vrienden dat doen. Geen haat of nijd, alleen maar vrijheid. De plek was te gek, maar toch niet onze stek. Always look on the bright side, right?!

Elk Nadeel

En zo sluit langzaam maar zeker de ene na de ander deur. En voor sommigen klinkt dat misschien negatief, maar niet voor ons! Wanneer we iets doen, doen we dat met 100 % inzet en passie. En dan maakt het niet uit of iets "lukt of niet". Lees; of we er geld aan verdienen. Voor ons lukt iets wanneer het wordt wat wij voor ogen hadden. De plek en de mogelijkheden waren wat we zochten. De verbeteringen en aanpassingen die we tot nu hadden aangebracht klopten, en alle signalen zeiden dat het een supergave plek zou worden. En voordat dat paard dood neer viel en we die windmolen wilden neerhoeken hebben we er allemaal voor gekozen om eekhoorntjes te blijven in plaats van eikels te worden. Prompt openen andere deuren zich automatisch, en zo heb elk nadeel z'n voordeel.


Geen Horrorscenario

En nu zijn we nog maar een paar stappen verwijderd van een volledig nieuwe start. Bijna 53 en 55. Voor sommigen een horrorscenario, maar wij hebben deze situatie omarmd en omgekeerd. Wij mógen -met nadruk op mogen- weer iets nieuws gaan proberen (lees ondernemen). Voor ons geen "wat, maar, als en stel". Voor ons alleen maar "yes, yes, yes en yes!" Life's what you make it.


Geen Vervaldatum

Toen wij gisteren na het gesprek naar onze auto liepen zei Jac opeens uit het niets dat we ook naar Santiago De Compostela zouden kunnen fietsen. Vijf meter verderop stond dit bord. Hoeveel tekenen wil je hebben? Op karma zit geen vervaldatum, toch?!


8

Down, 6 To Go

Scoren we een touchdown of worden we getackeld? Volgende week de uitslag.


Jac&Jordi
347 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page