top of page
Zoeken
  • Jac&Jordi

Van Vinexwijk Via Landgoed Naar Koepeltent #75

Als Je Iets Doet, Doe Het Dan Goed

Het is een week geleden dat we een post hebben geplaatst. Wij zitten nu immers in een arbeiders-sleur, en dat levert niet altijd hele wilde verhalen op. We hebben het al eerder gezegd; we zijn heel blij dat we een baan hebben om zo alles even op z'n plek te manoeuvreren, maar om dat zonder perspectief dag in dag uit te doen is niet helemaal op ons lijf geschreven. Wat we overigens wel heel erg interessant vinden is om na 25 jaar ondernemerschap ook weer even de kans te hebben om de zaken van de "andere kant" te zien. Heel veel respect voor alle werknemers die dag in en dag uit hetzelfde doen. We betrapten onszelf er op dat we op vrijdag tegen elkaar zeggen dat het bijna weekend is...


Maar wij zouden ons niet zijn als we niet iets in het vooruitzicht zouden hebben. En zelfs moeten hebben. Dus hebben we onze trekkerstent gekocht waar we in gaan verblijven wanneer we de Camino gaan lopen. Dat is niet alleen grappig; Jac heeft één keer in haar leven in een tent geslapen. Jordi is er zelfs nooit in eentje geweest! Echter, het past ook wel in de loop der dingen. We hebben het wel eens over onze "tweede berg" gehad, en voor je die vindt moet je eerst door de vallei. Nou, wanneer je onze woonsituaties van de afgelopen twee jaar bekijkt, dan zijn we net in de vallei aangekomen. Van ruime Vinex woning, naar een landgoed in Limburg, terug naar een omgebouwde opslag op het dak van een fabriek naar een koepeltent. Met daar tussendoor nog een paar maanden in een schuur in een tuin en de slaapkamer van Jordi's moeder. Met zijn moeder op een luchtbed op de grond in de gang. Voor een iets minder positief ingesteld iemand lijkt het alsof de gifbeker echt helemaal leeg moet. Wij omarmen deze tocht daarentegen met beide armen. Hoe gaaf is het dat we in de vallei staan?! Omringd door bergen hebben we ze dus voor het uitzoeken. En wanneer we de Camino volbracht hebben wacht ons een ruime daktent! Kijk, die weg naar boven is dus al weer ingeslagen. En als je iets doet moet je het goed doen, toch? Dus ook het maken van een herstart. Zonder reboot geen nieuwe downloads. Volgende opdracht: slaapzakken en een primusbrandertje zoeken!


Zien jullie onze "fabrieksloft" ook een keer!


Plannen Aangescherpt

We hebben een aantal -hele leuke- video's gezien van mensen die de Camino naar Santiago De Compostela hebben gelopen, en daardoor raken we steeds meer aangestoken door het Pelgrimsvirus. We hebben besloten om niet op 22 maart te vertrekken, maar al op 28 februari. Zo hebben we de kans om wat mensen op te zoeken op onze rit richting Banyuls -ons startpunt- en om op 1 april al te beginnen met lopen. Onze schoenen raken ingelopen, en de rugzakken beginnen te wennen. De tent is er nu dus ook en we hebben besloten om de noordelijke route langs de kust te nemen. Langer en zwaarder, maar ook heel erg mooi, zo vertelde iemand ons die daar delen van heeft gelopen. En ach, dan wordt het geen 1200 kilometer maar 1300 kilometer. Dat is op zo'n afstand verwaarloosbaar, nietwaar? Het enige waar we nog niet over uit zijn is hoe we van Banyuls aan de oostkust langs de Pyreneeën naar de westkust -het officiële startpunt van de Camino- komen. Als iemand daar ervaring mee heeft of goede tips kan geven, dan zijn die meer dan welkom!


Razende Reporters

Gisteren spraken we twee vrienden van ons, en het was leuk te horen hoe leuk zij het voor ons vinden. Het is fijn dat we weten dat men ons de tocht gunt. We merken overigens aan alle kanten dat mensen laten vallen dat ze ook wel zoiets zouden willen doen. Anderen willen ons ergens op pad ontmoeten en weer anderen nodigen ons uit om ze op te zoeken in Frankrijk, Spanje en Portugal om ze daar even te ontmoeten in hun huisje of wat ze dan ook hebben. We denken dat het een drukke tocht gaat worden. We hebben al heel veel reisdoelen gemarkeerd, en we zijn bang dat er nog heel veel bij gaan komen! De frequentie van onze blog-posts zal wel navenant gaan stijgen. Wij bloggen en vloggen straks gewoon door vanuit onze koepeltent!


Jac&Jordi

251 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page