top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Veranderen Omarmen #47

Gedwongen Kadootje

Vandaag spraken we een paar mensen die serieus overwegen om héél iets anders te gaan doen dan dat ze nu doen. Gedwongen door de huidige situatie en alles wat er bij komt kijken zijn zij op een punt gekomen dat ze op het punt staan er een punt achter te zetten. Achter wat ze nu doen, wel te verstaan. En wij begrijpen ze volledig. Wij zitten natuurlijk midden in zo'n proces, en dat proces is gedwongen ingezet en voelde in het begin als een klein drama. Maar we zien het nu als een kadootje. Niet omdat wat we eerst deden een straf was. In tegendeel; we deden wat we graag wilden doen, en waar we goed in waren. We zien het als een kadootje, omdat we eerst -even- in de put zaten. Onze onderneming ging gelukkig helemaal de goede kant op -na enkele jaren van ups en downs- en we hadden nog een super leuk vooruitzicht in de vorm van een avontuur in het zuiden. Dat alles verdampte in een paar weken tijd, en dat is niet leuk. Best wel niet leuk. Maar wanneer je diep zit, kun je twee dingen doen; blijven zitten of opstaan. Dat eerste is niet aan te bevelen, maar is vreemd genoeg de meest voorkomende reactie. Opstaan en omhoog kijken daarentegen is één van de leukste sensaties die er is. Wanneer je dat doet, dan geef je jezelf een soort kado. En wanneer je dat zo ervaart, is de kick die je er van krijgt groot! En dus blijf je dat doen. En als je dat vaker doet, zul je elke keer wanneer het tegenzit snel geneigd zijn om op te gaan staan. Wij kennen die kick als ervaringsdeskundigen maar al te goed. We hopen dat ze snel zullen gaan staan. En blijven staan!


Suffe Blikken

Een half jaar geleden en nu. Dat is een wereld van verschil. Had je ons een half jaar geleden verteld in wat voor situatie we zouden gaan belanden, dan hadden we je met heel suffe blikken aangekeken. Zo snel gaan de dingen. Ben je op het ene moment plannen aan het maken voor een heel jaar, sta je op het volgende moment je naam van het raam te krabben. Dan hoeft niemand je meer iets uit te leggen. Dat komt binnen. En dan kan je weer twee dingen doen. Juist, je hebt het begrepen!Wij Begrijpen Er Iets/Niets Van

We kwamen nog iemand tegen, die ons vertelde dat ze baalde van wat ze nu doet. Dat gevoel kent iedereen wel, maar zij heeft het ons al vaker verteld. We begrijpen dat er momenten zijn dat het niet allemaal even leuk is. En we begrijpen ook dat je soms voor zekerheid kiest. Maar waar we niets van begrijpen is dat je zo lang wacht wanneer je wéét dat het nergens naar toe gaat! Wij zagen het niet aankomen, maar hadden we die wijsheid gehad dan hadden we meteen opgestaan! Want leuk/spannend/uitdagend. Kortom; beter! Gisteren waren we uitgenodigd door twee goede -zakelijk- vrienden van ons, Robin en Ilona, om een hapje te komen eten in het Holland Casino waar ze de scepter zwaaien. Super leuk natuurlijk. Ze hebben daar en topjob, en volgens ons hebben ze het er erg naar hun zin. Maar toch gaven ze aan ons toch ook een beetje te benijden om de plotselinge vrijheid die voor ons in het verschiet ligt. Logisch, want iedereen vindt het idee van iets anders over het algemeen leuk. Waar wij dus niets van snappen is wanneer je én niet op je plek zit, én aangeeft dat je ook wel iets spannends zou willen doen, én de vrijheid van keuze hebt! Wat houdt je in godsnaam tegen? Zeg het maar!


Open Deur

Ok, het is een open deur die ontegenzeggelijk een waarheid als een koe is en als een olifant midden in de kamer staat. Maar we willen het toch zeggen; Verander! Heb je de keus; doe het. Heb je geen keus; doe het dan vooral! Kijk, wij hebben de mazzel dat we nogal wat pech hebben gehad. Heb je die mazzel niet, dan is dat pech. Maar nu wij in een toch wel wat absurde situatie zitten (huis weg, avontuur weg, zaken waarschijnlijk zo goed als weg, return on investment weg), vinden wij dat we spreken vanuit ervaring en dus wat mogen zeggen. En wel tegen de mensen die twijfelen of ze wel of niet iets moeten doen. Zit je goed, voel je je goed en gaat het goed, dan snappen we ook wel dat je niet staat te popelen om het roer om te gooien. Maar zie je een topje van een ijsberg, en zie je daar als een berg tegen op? Gooi dan juist het roer om, en ga vooral voor de muziek uit, en niet met het orkest ten onder. En vergeet niet op te staan!!


Jac&Jordi

313 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page