Zoeken
  • Jac&Jordi

Voortschrijdend Inzicht #66

Een Andere Boeg

We vertelden laatst al over een aantal ideeën die we hebben waarmee we straks al reizend, bloggend en uiteindelijk ook vloggend in ons onderhoud willen voorzien. Eén van die ideeën is om wijnvoorraden van groothandels online aan te bieden aan consumenten. Leek ons een slim plan. Dropshipping, dus goed te managen. Wij naar Hans van de firma Grappezz. Hij is gespecialiseerd in het opslaan en vervoeren van wijn, dus we dachten dat hij wellicht wat handige tips voor ons zou kunnen hebben. Nou, die had 'ie! Ten eerste blijkt dat je alcohol alleen mag afleveren wanneer de -meerderjarige- besteller er voor tekent. Maar voordat je die ook echt thuis treft ben je drie bezoeken verder. Ten tweede kun je alcohol alleen verzekerd verzenden in speciale verpakkingen. Die zijn duur, en je moet dus alle flessen uit de doos halen en in een nieuwe, dubbelwandige, doos stoppen. Heel veel werk én hoge kosten. Uberhaupt hoge kosten voor het verzenden van zoiets zwaars als een fles. Laat staan een doos met 6 flessen. En ten derde is het met ingang van dit jaar in het Verenigd Koninkrijk verboden om nog langer alcohol online te verkopen. En men verwacht dat Nederland dit voorbeeld gaat volgen. Moet je je voorstellen dat we niet even bij Hans waren gaan buurten, en deze info niet of veel te laat hadden gekregen. We waren dan helemaal nat gegaan! Dit moet dus over een andere boeg. En Hans reikte die boeg aan; hij opperde om wanneer we onderweg zijn bij lokale wijnboeren naar binnen te stappen. Hij weet uit ervaring dat elke wijnboer wel een paar pallets wijn heeft staan waar ij of zij vanaf wil. Die zijn vaak met een beetje gehandel voor een mooie prijs over te nemen. En de markt in Nederland -zowel horeca als groothandels- heeft hier altijd wel oren naar. Hoe leuk is dat idee? Al reizend -én proevend- van wijnboer naar wijnboer door Europa te trekken. Het gesprek was dus driedubbel leuk; En we zagen Hans weer eens. En we zijn tijdig aan de rem gaan hangen voordat we vol voor een idee zouden zijn gegaan wat achteraf niet zo'n goed idee zou blijken te zijn, én we hebben nu een nóg leuker idee! Lang leven ons netwerk! www.cellarsales.com blijft dus in leven!


Jac weet precies waar ze naar toe wil!


Startblokken

Zoals jullie zien staan we weer in de startblokken. Dat is sowieso spannend, maar al helemaal wanneer je bezig gaat met complete nieuwe plannen op relatief nieuwe vlakken. Voor ons dan. Niets kan op de automatische piloot, en alles moet je opnieuw uitvinden. En dat maakt het juist zo leuk in onze ogen. Bovenstaand voorbeeld van hoe je gered wordt door de gong van je netwerk heeft ons doen inzien hoe belangrijk het is om je handelen en wandelen te delen om zo tips&tricks -én waarschuwingen- te krijgen. Wij staan open voor alle ideeën. Zo benaderde volger Arjan ons al voordat we bij Hans langs gingen, en hij vertelde ons dat hij ook ooit een wijnwebwinkel heeft gehad, en dat het transportgedeelte hem de das om heeft gedaan. Dat triggerde ons weer om Hans om advies te vragen, trouwens. Bedankt Arjan voor de voorzet! Maar hij wees ons ook op zijn nieuwe project (waarover later wellicht meer) waarbij we misschien iets voor elkaar kunnen betekenen. Kijk, daar houden wij van! Mensen die zelf in de startblokken staan en willen delen. We kunnen het -allemaal- niet alleen mensen. Dus houd je niet in. Wij staan zoals gezegd aan de start. We kunnen alle coaches, verzorgers, trainers, sparringpartners, publiek en commentatoren gebruiken. Onze Tour De Kans is begonnen. Wie doet/denkt/kijkt er mee?!


Open Source

Om zoveel mogelijk feedback te ontvangen zullen we daarom de komende tijd extra veel nadruk leggen op wat we aan het doen zijn met welk project, hoe ver we zijn, wat wel én wat niet lukt (we hebben juist meerdere plannen, omdat we weten dat er altijd wel ergens iets niet gaat lukken), en waar we tegen aan lopen. Open Kaart dus. Of eigenlijk beter: Open Source. Wie zich geroepen voelt mag dan schieten. Wij zullen stil zitten. In ieder geval eventjes dan. Want stil zitten is geen optie. Zijn we ook heel slecht in trouwens. Maar goed, schiet en schiet desnoods nog een keer. We zijn wat beweeglijk, maar als je ons raakt dan beloven we dat we zullen luisteren. Overgeven doen we overigens niet. Da's helemaal geen optie.


Tegoed

Jullie hadden nog een filmpje van ons tegoed van die enige B&B in Normandië waar we vorige week waren. We hebben de software uitgevogeld, en we hebben nu dus een kleine toer door Le Vert Buisson van Anna en Martijn. Ga! Het is er tres jolie!
Jac&Jordi165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven