top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJac&Jordi

Weg Wijzer #72

Van De Kaart

We zijn op kaartenjacht geweest. We waren het er van de week over eens dat we toch best een beetje van de kaart waren. De weg naar waar we nu zijn was toch iets ruiger dan we dachten toen we onderweg waren. Terugkijkend moeten we concluderen dat we een pittige tocht gemaakt hebben ondertussen, en dat we die toch best een beetje voelen. Daarom is het des te leuker dat we op weg zijn naar onze volgende tocht. Een vrijwillige tocht dit keer, en dat is maar goed ook. De laatste maanden stonden we toch flink op de tocht. Daarom gaan we volgend jaar even uitwaaien zoals de meesten van jullie zullen weten. We kijken er met de dag meer naar uit. Zeker nu we begonnen zijn met trainen. Daarom hebben we ook allemaal kaarten en reisgidsen gekocht om alvast een beetje warm te lopen. Vreemd idee dat we over een paar maanden die hele afstand gaan afleggen. Normaal zouden we nu plannen maken voor het komende jaar; winstprognoses, nieuwe menu's, aangiftes voorbereiden, personeelscontracten vernieuwen, etc. Hoe anders is het nu! Routes uitstippelen, schoenen inlopen, tent regelen. Ongelofelijk hoe je leven kan veranderen. We merken dat sommige mensen om ons heen denken dat het ons allemaal weinig doet, maar vergis je niet. We hebben zeven jaar als een malle gewerkt, en 2019 was zo goed. En de vooruitzichten voor dit jaar ook. We maakten een superstart in januari en februari. Daarom is de klap extra hard. Ook voor ons. Maar de kaarten zijn geschud, en wij zijn weer wat wijzer. Eens kijken of we door het lopen van die Camino weer onze weg kunnen vinden!Niet Weg-, Maar Doorlopen

Dat is wat we doen. En dat is wat we blijven doen. Dat doen we eigenlijk altijd, maar nu is het wat metaforischer. Dus misschien behoeft het wat uitleg voor hen die hen die daar behoefte aan hebben... Kijk, wij hebben sterke en minder sterke punten. Net als iedereen. Succes of geen succes wordt vaak bepaald door minuscule details. De lijn tussen succes en geen succes (daarover zo meer) is dun. En de definitie van succes is heel rigide. Eigenlijk komt het in onze samenleving neer op het volgende; pegels of geen pegels. That's it. Dikke auto? Succes! Druk? Succes! Groot huis? Succes! Quote 500? Ultiem succes! Er wordt maar zelden gevraagd naar de achtergrond van het succes. Er wordt maar zelden gevraagd naar de reden van het bedrijf of product. Bijna niemand vraagt naar de verhalen over het falen. En dat is vreemd, want wanneer we naar de film gaan willen we allemaal drama, horror, bloed en spanning. Maar ook een happy end natuurlijk. Zou dat het zijn?? Waarschijnlijk. Maar verwarren we succes en happy end dan niet? Wij denken van wel. Ons verhaal is er één van alle ingrediënten die een goede thriller nodig heeft. Inclusief Happy End. Want wij zijn helemaal happy met ons End. Dat is namelijk een open einde. "You gotta walk and don't look back, toch? Was best een succesvol nummer trouwens.


Talent

We vroegen ons af hoe we anderen zouden kunnen helpen. We beseffen ons namelijk heel goed dat wat wij kunnen -snoeihard tegen het canvas gaan, en vervolgens weer opveren. Lees; "incasseren"- niet voor iedereen is weggelegd. Hoe zouden we dat talent voor anderen kunnen inzetten?? Kom maar op met jullie ideeën. Wij lopen nergens voor weg!


Jac&Jordi


153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page