top of page
Zoeken
  • Jac&Jordi

Zo'n Dag #26

Pizza's Tobben

Ken je dat? Zo'n dag dat je denkt; "Dit kan anders!" Alleen is 'ie niet anders. Hij is precies zoals je hem meemaakt. Zo'n dag waarop de tegenpartij van de door ons gewonnen rechtszaak een schrijffout in het vonnis ontdekt en deze verbeterd wil zien. Dezelfde dag waarop die zelfde tegenpartij niet de ballen heeft om te reageren op onze email of we misschien toch niet om de tafel zouden moeten gaan om te zien of we vanaf nu de neuzen dezelfde kant op zouden kunnen krijgen. Zo'n dag dat Jac een hele dag pizza's topt ( dat is "topt", en niet "tobt") en Jordi kip kookt. Zo'n dag dat het regent, maar dat je dat helemaal niet weet, omdat je in een van daglicht verstoken fabriekshal zit met een gek blauw mutsje op, een masker voor en een leven achter je... Pfff, dit klinkt als een introductie van een Arthouse film! Die wil ook niemand zien! Snel even een goed einde hieraan bedenken... Ja, heb hem! "En toen dronken ze een biertje op het strand, en waren ze nog lang gelukkig." Oef, dat was net op tijd!Pauze Knop

Om vijf uur er uit, en om zes uur aan de lopende band. Mensen vragen aan de lopende band of we dat niet erg vinden. En ach, het werk loopt door en je krijgt een band met je collega's. Da's ook wel weer grappig. Jordi werkt met een collega die een huis in Thailand heeft, en daar uiteindelijk definitief naar toe gaat. Hij staat in de fabriek om zijn droom te fast-forwarden, maar daarvoor moet hij wel even op de pauze knop drukken en in de fabriek al producerend zijn ding doen. Net als wij, dus alle kudos voor hem! Jac staat aan de band met een Hongaars koppel. Zij zijn beiden kok, en werken in de fabriek om geld te sparen om volgend jaar hun eigen restaurantje in Hongarije te kunnen openen. Kijk, die band loopt uit op een bezoekje aan Hongarije. Dat weten we nu al! Deze dingen bespreken wij tijdens de pauzes. Wij komen uit de horeca. Daar heb je nooit pauze. Misschien hadden we dat iets vaker moeten nemen. Pauze. Dan hadden we nu niet aan de lopende band pauzes hoeven nemen in een fabriek. Stop! Pauze! Even opnieuw lezen!


Plan B

Voor ons is het werken in loondienst een bijzondere ervaring. Je doet het in principe voornamelijk om een beetje geld te verdienen om te kunnen leven. Elke dag weer. Da's voor ons even wennen. Tegelijkertijd is het onderdeel van ons plan om de Corona- en rechtszaak-shit een beetje te managen. Wij zijn normaliter de hele dag bezig met hospitality; groeten, praatje maken, dingen regelen en rondrennen. Hier staat iedereen in een soort lethargische modus uren te draaien. Vreemd, maar ook bewonderenswaardig. Is iedereen bezig met een "Plan B"? Is het werken in de productiesector onderdeel van een groter geheel? Draait iedereen z'n shifts en denkt men alleen maar aan de volgende stap waarbij alles opeens anders is? Of is het gebrek aan uitdaging voor velen ook een zegen? "Ignorance is bliss" zeiden ze al in de Matrix. Nou ja, zo voelen wij het in ieder geval niet. Wel alle respect voor iedereen die elke dag de weloverwogen beslissing neemt om zo in het leven te staan. Wij zouden het niet kunnen. Wij denken aan de lopende band aan onze eerste trip naar Santiago De Compostela! "If Ingorance is bliss, then dreaming is divine!" De keuze is aan jou! Wij gaan nu plat, want morgen interview met Noord Hollands Dagblad over onze rechtbank-avonturen tegen het grote geld. Nou ja, "groot"... Voorlopig betalen ze niet. Geen cent in de knip, of gewoon geen knip voor de neus waard?


246 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page